r
Nosalty Logó

Gyros pitában görögsalátával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Gyros pitában görögsalátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
260 °C
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Húshoz

Pita

Görögsaláta

Összesen 599 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Húshoz

Pita

Görögsaláta

Összesen 4794 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Húshoz

Pita

Görögsaláta

Összesen 167 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4384.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    3857 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    212 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 599 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    291.2 g

Zsír

  • Összesen
    192.3 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    35075.1 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    383 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    411 mg
  • Foszfor
    2997 mg
  • Nátrium
    30858 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    452.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1695.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    477 micro
  • Kolin:
    804 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    223 micro
  • β-karotin
    1486 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1382 micro
Összesen 4794 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1232.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    1085 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    181 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

Húshoz

Pita

Görögsaláta

Elkészítés

Húshoz

  1. A húst vékony csíkokra, darabokra vágjuk. A fűszerkeverékkel bedörzsöljük és félretesszük állni.
  2. Az olívaolajon megsütjük.
  3. Miután kisütöttük a pitákat és kész a görög saláta is, összeállítjuk. A pitába felváltva teszünk salátát és húst, amíg tele nem lesz a zseb.

Pita

  1. Meglangyosítjuk a kimért vizet a csipet cukorral. Kis tálban elveszünk belőle, és felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Sózzuk, hozzáadjuk a többi vizet is, és bedagasztjuk a tésztát. Letakarjuk, és 1 órát kelesztjük.
  2. Ha megkelt, 8-9 gömbölyű egyforma részt alakítunk belőle. 10 percig pihentetjük. Előmelegítjük a sütőt 260-270 C fokra. Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, és sütőpapíros tepsibe tesszük úgy, hogy ami eddig felül volt, az alulra kerüljön (kb. 4 db fér be egyszerre a sütőlapra).
  3. Kb. 2 percnyi sütés után, mikor már felpuffadt, megfordítjuk, és fél percre visszatoljuk. Mikor megsültek, tálcára szedjük és konyharuhával betakarjuk a tálalásig. Tálaláskor levágunk egy keskeny csíkot az egyik részéből és szétválik a tészta, előtűnik a zseb. Tetszés szerint töltjük.

Görögsaláta

  1. Minden zöldséget és a sajtot is kockákra vagdosunk. Az olajbogyót közé tesszük. Sózzuk, borsozzuk, majoránnával meghintjük.
  2. A végén meglocsoljuk az olajjal. 1-2 órát hagyjuk összeérni, majd tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 260 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4217
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 21.

Ajánló

Pita receptje; Pita zsebbel Iluska konyhájából Görög saláta; Görög saláta Iluskától

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Többször jártam már Görögországban, és ott gyros a specialitás. Persze nem kell ahhoz odautazni, hogy valaki ilyen ételt fogyaszthasson. Mindenki saját otthonába is odavarázsolhatja e finom ízeket. Mindenkinek ajánlom, mert aki egyszer elkészíti, utána már rendszeresen fogja az asztalra tenni. A gyros fűszerkeverékhez ezt a receptet használom.

Hozzávalók

Húshoz

Pita

Görögsaláta

Címlapról ajánljuk

További cikkek