r
Nosalty Logó

Gyors gesztenyés-diós piskóta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Kiss Móni
Gyors gesztenyés-diós piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 595 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4749 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 264 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    752.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    319 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 595 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.2 g

Zsír

  • Összesen
    278.9 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    1090 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6018.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    1257 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    375 mg
  • Foszfor
    2554 mg
  • Nátrium
    1667 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    466.1 g
  • Cukor
    166 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    941 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1495 micro
Összesen 4749 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 264 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótát elkészítjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját a cukorral és vaníliás cukorral kikeverjük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet és sütőport, alaposan kikeverjük, majd a kemény habbá vert fehérjét és lassan, óvatosan összedolgozzuk.
  3. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük (tűpróba).
  4. Közben elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzámorzsoljuk a gesztenyemasszát, elkeverjük, majd a diót és a rumaromát, és alaposan összekeverjük (gépi habverő a legjobb hozzá).
  5. Ha kihűl a piskóta, akkor három részre vágjuk, megkenjük a krémmel és cukorgyöngyökkel díszítjük, majd betesszük a hütőbe, hogy kissé összeálljon. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2938
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 29.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Kiss Móni 258 recept

Hasonló krémet csináltam már, és mivel karácsonykor elmaradhatatlan nálam a gesztenye és a dió, ezért mixeltem egyet)))

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!