Görögös pizzafeltét recept

Görögös pizzafeltét
Görögös pizzafeltét
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy délután megkívántam a feta sajt jellegzetes ízét, és kéznél volt egy adag pizzatészta: így született meg ez a fenomenális és egyszerű pizzafeltét.

hozzávalók / 2 adag

  •  fél lilahagyma
  • 30 g (selyem)sonka
  • 100 g feta sajt
  • kis pohár joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • oregano
  • majoranna
  • 1 kk citromlé
  • 1 kk olívaolaj
  • kevés trappista sajt
  • pizzatészta

receptjellemzők

konyha: görög
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: főétel

egyéb elnevezések

görög pizza, gyros pizza, fetás pizza joghurtos alappal

elkészítés

  1. A joghurtba nyomjuk fokhagymanyomóval a fokhagymát, az oregánót és majorannát, illetve az olívaolajat.
  2. Pár percig pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek, majd pizzalapra kenjük.
  3. A sonkát nagyobb darabokra vágjuk, majd egyenletesen a pizzára helyezzük. (Ha szeretnénk, helyettesíthetjük gyrosszal.)
  4. A paradicsomot és a feta sajtot (mely multikban kapható sós lében pácolt sajttal helyettesíthető) felkockázzuk, és a pizzára szórjuk.
  5. A lilahagymát "szétszedjük", és azt is a pizzára helyezzük. (Meg is párolhatjuk.)
  6. A citromlét egyenletesen a pizzára csepegtetjük.
  7. Végül ráreszeljük a trappista sajtot. (Érdemes keveset, hogy ne nyomja el a feta ízét.)
  8. A pizzatészta sütési ideje szerint süssük meg. (A feltét 20 perc alatt kb. 150°C-on sül finomra.)  A feltét ~20-30 cm átmérőjű pizzára elegendő!
  • sütési hőfok: 150°C
  • költség: 890 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 2 347
elküldve: 3
receptkönyben: 63
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mis

Mióta szakács: 2012.06.18.
2 recept

Legfrissebb cikkek

Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Manapság már kevesen böjtöljük végig a Húsvét előtti negyven napot, de az ünnepet megelőző időszakban mégis sokan igyekszünk csökkenteni húsfogyasztásunkat. Ebben segítünk.
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Elsőre takarmánynak vagy madáreledelnek néznénk, pedig egy igazi kincs, amelyet a modernitás elfeledtetett velünk. Az utóbbi időben azonban kezdjük újra felfedezni a kölest.
Az Ezeregyéjszaka ízei
Az Ezeregyéjszaka ízei
Egy fűszerkeverék, amely már illatában rögvest megidézi a fülledt és egzotikus tájakat, és varázsszőnyegen repít az arab világba.
Dekoratív húsvéti finomságok
Dekoratív húsvéti finomságok
Kevés időráfordítással pillanatok alatt húsvéti dekorációt varázsolhatunk a legegyszerűbb kekszből is. Hogy hogyan? Megmutatjuk!