Görögös pizzafeltét recept

Görögös pizzafeltét
Görögös pizzafeltét
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy délután megkívántam a feta sajt jellegzetes ízét, és kéznél volt egy adag pizzatészta: így született meg ez a fenomenális és egyszerű pizzafeltét.

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

konyha: görög
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: főétel

egyéb elnevezések

görög pizza, gyros pizza, fetás pizza joghurtos alappal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A joghurtba nyomjuk fokhagymanyomóval a fokhagymát, az oregánót és majorannát, illetve az olívaolajat.
  2. Pár percig pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek, majd pizzalapra kenjük.
  3. A sonkát nagyobb darabokra vágjuk, majd egyenletesen a pizzára helyezzük. (Ha szeretnénk, helyettesíthetjük gyrosszal.)
  4. A paradicsomot és a feta sajtot (mely multikban kapható sós lében pácolt sajttal helyettesíthető) felkockázzuk, és a pizzára szórjuk.
  5. A lilahagymát "szétszedjük", és azt is a pizzára helyezzük. (Meg is párolhatjuk.)
  6. A citromlét egyenletesen a pizzára csepegtetjük.
  7. Végül ráreszeljük a trappista sajtot. (Érdemes keveset, hogy ne nyomja el a feta ízét.)
  8. A pizzatészta sütési ideje szerint süssük meg. (A feltét 20 perc alatt kb. 150°C-on sül finomra.)  A feltét ~20-30 cm átmérőjű pizzára elegendő!
  • sütési hőfok: 150°C
  • költség: 890 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 2 477
elküldve: 3
receptkönyben: 64
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mis

Mióta szakács: 2012.06.18.
2 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

8 kedvenc savanyúságreceptünk
8 kedvenc savanyúságreceptünk
Itt a szezon az évi savanyúságadagok elkészítésére – ha már csak a recept hiányzik, segítünk megtalálni a legjobbat!
Tojásból habot - menj biztosra!
Tojásból habot - menj biztosra!
Habcsók, pavlova, szuflé vagy mousse: mind azon múlik, hogyan bánunk a tojásfehérjével. Miben, mivel és hogyan: tudj meg mindent a tojáshabról!
509