r
Nosalty Logó

Gesztenyés habos hótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Gesztenyés habos hótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Gesztenyés krém

Habcsók réteg

Összesen 924 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Gesztenyés krém

Habcsók réteg

Összesen 7378 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Gesztenyés krém

Habcsók réteg

Összesen 343 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.5 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    450 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    442 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 924 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.8 g

Zsír

  • Összesen
    444.2 g
  • Telített zsírsav
    270 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1568 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2449.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    561 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    937 mg
  • Nátrium
    573 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    788.2 g
  • Cukor
    533 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    576.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3604 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    194 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3538 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    800 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    538 micro
Összesen 7378 kcal
  • 3% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 343 kcal

Hozzávalók

Tészta

Gesztenyés krém

Habcsók réteg

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához a csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hagyjuk visszahűlni. Egy keverőtálba tegyük bele a porcukrot, adjuk hozzá a felkockázott puha vajat, majd keverjük alaposan össze.
  2. Ezután állandó keverés mellett egyesével adjuk hozzá az egész tojásokat, és mindegyikkel külön-külön keverjük alaposan össze.
  3. Ezután csorgassuk hozzá a felolvasztott, de már kihűlt csokoládét, és keverjük tovább.
  4. Végül a lisztet keverjük össze a kakaóval, majd szitáljuk át, és állandó keverés mellett, kanalazzuk a masszához. 1-2 perc alatt keverjük simára, majd öntsük bele egy kizsírozott, kilisztezett tortaformába. (a formát zsírozás és lisztezés helyett sütőpapírral is kibélelhetjük)
  5. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig, tűpróbáig. Arra figyeljünk, hogy ne nagyon szárítsuk ki sütés közben a tésztát. (Én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem)
  6. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.

Gesztenyés krém

  1. A gesztenyemasszát reszeljük le egy kisebb lyukú reszelőn, vagy a krumplinyomóval nyomjuk át.
  2. Ezután adjuk hozzá a puha, felkockázott vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a rumot, majd keverjük simára. (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá)
  3. 3 dl habtejszínt verjünk fel kemény habbá, majd apránként, keverőkanállal keverjük össze a gesztenyés krémmel.
  4. A teljesen kihűlt tortalapot helyezzük bele egy 24 cm-es sütőpapírral kibélelt formába, majd kanalazzuk rá a krémet, és egyenletesen simítsuk el a tetejét.
  5. A maradék 2 dl habtejszínt szintén verjük fel kemény habbá, majd egyenletesen kanalazzuk rá a gesztenyés krémre.
  6. Ezután tegyük be a tortát pár órára (v. egész éjszakára) a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

Habcsók réteg

  1. A tojásfehérjét tegyük bele egy keverőtálba, majd szórjuk meg egy csipet sóval, és robotgéppel kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett kanalazzuk hozzá a porcukrot.
  2. Ezután addig keverjük, míg majdnem teljesen kemény habot kapunk. Ekkor állandó keverés mellett először csorgassuk hozzá az ecetet, majd apránként szórjuk bele a keményítőt. Végül pedig keverjük még 1-2 percig, hogy egy jó kemény habot kapjunk.
  3. Ezután egy sütőpapírra kenjünk egy vékony, 24 cm-es kört a habból, majd a maradék hab 2/3 részéből egy fagyiskanállal halmozzunk szorosan egymás mellé kis golyókat.
  4. A maradék habot tegyük habzsákba, és szintén sütőpapírra formázzunk kis fenyőfákat a habból. Ezután helyezzük be előmelegített, 80 fokos sütőbe, majd szárítsuk 70-80 percig. (Én légkeverésnél 80 fokon, 70 percig szárítottam.)
  5. Ezután vegyük ki a sütőből, óvatosan emeljük le a sütőpapírról a habcsóklapot és a fenyőket, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen. (Nagyon óvatosan kell vele bánni, mert könnyen törik. Én egy vékony spatulával óvatosan alányúlva választottam le a sütőpapírról.)
  6. Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, helyezzük egy tortatálra, majd óvatosan tegyük a tejszínhab tetejére a habcsóklapot, az oldalára pedig egy pötty tejszínhabbal ragasszuk fel a habcsók fenyőket, és végül ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.
  7. Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a tortát, majd úgy kínáljuk az ünnepi asztalon.
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 324
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 15.

Receptkategóriák

Hozzávalók

Tészta

Gesztenyés krém

Habcsók réteg

Címlapról ajánljuk

7 élelmiszer, ami feldobja az unalmas zöldbabkonzervet

A spájz elmaradhatatlan elemei a konzervek, ezen belül pedig a zöldbabkonzerv, amely tökéletes kiegészítője lehet megannyi fogásnak. Való igaz, nagyon praktikus a konzerves bab, de azért valljuk be, néha kissé túl egyszerű az ízvilága... Szerencsére léteznek olyan élelmiszerek, amelyek remekül feldobják ezt a szerény zöldséget. Legújabb Napi Tippünkben meg is mutatjuk őket!

Nosalty

További cikkek