Feketeerdő-torta Rhode konyhájából recept

Feketeerdő-torta Rhode konyhájából
Feketeerdő-torta Rhode konyhájából
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a torta egy kedves idős hölgy 89. születésnapjára készült. A képen látható torta kisebb a recept alapján elkészíthető tortánál.

hozzávalók / 12 adag

Piskótához

Krémhez

ajánlat

Ünnepi alkalmakra ajánlom.

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínhabos-meggyzselés torta, meggyes torta
Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A vajat mikróban megpuhítjuk, hozzáadjuk a 25 dkg cukrot, tojásokat, az egész sütőport, a sütőporra locsoljuk a citromlét (felhabosodik tőle), és mixerrel jó habosra keverjük. Hozzáadagoljuk a lisztet és a tejet, tovább keverjük. Sütőpapírral kibélelt formában szépre sütjük, először kb. 3-4 percig nagy lángon, utána takaréklángon kb. 25-30 percig (tűpróba).

Krém

  1. A meggybefőttről a levét egy edénybe öntjük, 2 ek cukorral felforraljuk. 1 ek étkezési keményítőt 1 ek vízben feloldunk, és a felforrt meggylébe keverjük. A meggyből 20 szép egész szemet félreteszünk, a többit belekeverjük a még meleg meggylébe, és szépen összekeverjük. Finom, kicsit zselés meggyet nyerünk. Hűtőben lehűtjük.
  2. A tejszínt 2 ek porcukorral kemény habbá verjük, hűtőbe tesszük. A csokit zöldséghámozóval forgácsoljuk vagy lereszeljük, ezt is hűtőbe tesszük.

Összeállíitás

  1. A kész, langyosra hűlt piskótát három lapra vágjuk, az alsó lapot megkenjük a zselésített meggyel, megkenjük felvert tejszínhabbal, rátesszük a következő lapot, szintén meggyet, majd tejszínt kenünk rá, végül ráhelyezzük a legfelső lapot. Az egész tortát bevonjuk tejszínhabbal. A torta tetejét középen megszórjuk csokiforgáccsal, körben a szélére 20 szép habrózsát nyomunk, ráhelyezzük a meggyszemeket, és a torta szélét is megszórjuk csokiforgáccsal. Hűtőbe tesszük, és legalább 3-4 órát hűlni hagyjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 614
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Rhode

Mióta szakács: 2012.04.15.
35 recept
hirdetés

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

425