Erdei gombás szarvaspörkölt bográcsban recept

megosztás
0
Erdei gombás szarvaspörkölt bográcsban
Erdei gombás szarvaspörkölt bográcsban
255 perc / előkészület: 15 perc főzés: 240 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már pénteken reménykedtem, hogy szombaton gyönyörű idő lesz. Én az örök optimista, ebben bízva előhalásztam a fagyasztóból a nyárról megmaradt szarvaslábszárat. Másnap valóban gyönyörűséges, napsütéses őszi nap volt.

Előkapta hát a párom a bográcsot, töltött egy kevéske vörösboros kólát -azt mondta: tesztelni kell, hogy tuti jó-e a bor:))- és mert jónak minősítette, nekiálltam főzni. 

Köretként még az augusztusban eltett, saját kovászos uborkámat és a frissen sütött, francia vékony bagettemet ettük.

hozzávalók / 12 adag

ezt olvastad már?

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatechnológia: bográcsos
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
szezon: nyár
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

erdei gombás szarvaspörkölt bográcsban Gabystól, szarvaspörkölt bográcsban, bográcsos vadpörkölt erdei gombával
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. A húst, ha szükséges, lehártyázzuk, nagyobb kockákra vágjuk, átmossuk.
  2. A bográcsot a a zsírral kikenjük.
  3. A vöröshagymát megpucoljuk, félbevágjuk, felszeleteljük.
  4. A hagyma felét nyersen a bogrács alján egyenletesen elosztjuk, rátesszük a hús felét, a fűszerek és a gomba felével megszórjuk, rátesszük a maradék hagymát, a fűszereket, a gombát és a húst.
  5. Kb. 2 órán keresztül a saját levében rotyogtatva főzzük. Nem keverjük, csak forgatjuk a bográcsot!
  6. Ekkor hozzáadjuk a babérleveket, a kicsumázott tv paprikákat és a felkockázott paradicsomokat (a paradicsom héját húzzuk le). Annyi vizet öntsünk hozzá, amennyit kb. elfőtt.
  7. Kóstoljuk meg, ha már majdnem puha a hús, adjuk hozzá a pirospaprikát és a vörösbort, keverjük össze. Ha kell, ízlés szerint még tehetünk hozzá fűszert.
  8. Készre főzzük.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 25 510
elküldve: 4
receptkönyben: 98
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 szo, 2013-10-05 20:36

Aranyos vagy, köszi a valaszt! N.o.-ban a szaritott jo draga, ezert nem is gondoltam ra. Hetfön mar nezem is a boltban! Nagyon szep vasarnapot kivanok!:)

Puszi!
Marti

marti48
Marti48 / marti48 p, 2013-10-04 22:34

Muszaj engem bünbe vinni...???? Csabos receptedet eltettem, mit is tehettem volna mast?!

Puszi es köszi!
Marti

Gabys
Gabys / Gabys szo, 2013-10-05 18:11

Muszáj Mártikám, sőt!!!:)))) Ha lenne még, én is veled tartanék, de pikk-pakk elfogyott. Pusszancs:) G

marti48
Marti48 / marti48 szo, 2013-10-05 18:43

Nem csodalom! (marmint, hogy pikk-pakk elfogyott...) :)))! Eltettem a receptet, es most, hogy ujra nezem, erös vagy fogott el, hogy minnel hamarabb elkeszitsem! Remelem sikerül talalni husit is, a gomba nem oly veszes, mert ha minden part szakad, akkor gondolom jo a fagyasztott is.

Pusz'!
Marti

Gabys
Gabys / Gabys szo, 2013-10-05 19:09

Fagyasztott gombát nem szoktam használni. Ebbe "szárított vegyes erdei gomba" került. A receptszerkesztő széttagolta vesszőkkel, fogalmam sincs miért. Itthon 25 dkg-os adagban és dizájnos csomagolásban lehet kapni. Én nagyon szeretem és baráti árban van. Nagyon bízom benne ízleni fog és akkor megéri a bűnbeesés:) Puszim:)

697