r
Nosalty Logó

Erdei gombás szarvaspörkölt bográcsban

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gabys
Erdei gombás szarvaspörkölt bográcsban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 697 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 8374 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 106 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2303.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    1061 mg
  • Nátrium
    972 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    496.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    32 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    449 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    772 micro
  • Lut-zea
    285 micro
Összesen 697 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1400.7 g

Zsír

  • Összesen
    209.8 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    5157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    27637.5 g
  • Cink
    130 mg
  • Szelén
    610 mg
  • Kálcium
    690 mg
  • Vas
    216 mg
  • Magnézium
    1578 mg
  • Foszfor
    12728 mg
  • Nátrium
    11666 mg
  • Réz
    17 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.3 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    5954.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    500 micro
  • B6 vitamin:
    24 mg
  • B12 Vitamin:
    379 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    247 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    14 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    396 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    521 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    469 micro
  • β-karotin
    5393 micro
  • β-crypt
    758 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    3420 micro
Összesen 8374 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    117 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 106 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst, ha szükséges, lehártyázzuk, nagyobb kockákra vágjuk, átmossuk.
  2. A bográcsot a a zsírral kikenjük.
  3. A vöröshagymát megpucoljuk, félbevágjuk, felszeleteljük.
  4. A hagyma felét nyersena bogrács alján egyenletesen elosztjuk, rátesszük a hús felét, a fűszerek és a gomba felével megszórjuk, rátesszük a maradék hagymát, a fűszereket, a gombát és a húst.
  5. Kb. 2 órán keresztül a saját levében rotyogtatva főzzük. Nem keverjük, csak forgatjuk a bográcsot!
  6. Ekkor hozzáadjuk a babérleveket, a kicsumázott tv paprikákat és a felkockázott paradicsomokat (a paradicsom héját húzzuk le). Annyi vizet öntsünk hozzá, amennyitkb. elfőtt.
  7. Kóstoljuk meg, ha már majdnem puha a hús, adjuk hozzá a pirospaprikát és a vörösbort, keverjük össze. Ha kell, ízlés szerint még tehetünk hozzá fűszert.
  8. Készre főzzük.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 158
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 78
  • Össznézettség: 84940
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 04.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi főételek

Receptjellemzők

Már pénteken reménykedtem, hogy szombaton gyönyörű idő lesz. Én az örök optimista, ebben bízva előhalásztam a fagyasztóból a nyárról megmaradt szarvaslábszárat. Másnap valóban gyönyörűséges, napsütéses őszi nap volt. Előkapta hát a párom a bográcsot, töltött egy kevéske vörösboros kólát -azt mondta: tesztelni kell, hogy tuti jó-e a bor:))- és mert jónak minősítette, nekiálltam főzni.  Köretként még az augusztusban eltett, saját kovászos uborkámat és a frissen sütött, francia vékony bagettemet ettük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek