Erdei gombás szarvaspörkölt bográcsban recept

1 adag
697
kcal
Erdei gombás szarvaspörkölt bográcsban
Erdei gombás szarvaspörkölt bográcsban
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már pénteken reménykedtem, hogy szombaton gyönyörű idő lesz. Én az örök optimista, ebben bízva előhalásztam a fagyasztóból a nyárról megmaradt szarvaslábszárat. Másnap valóban gyönyörűséges, napsütéses őszi nap volt.

Előkapta hát a párom a bográcsot, töltött egy kevéske vörösboros kólát -azt mondta: tesztelni kell, hogy tuti jó-e a bor:))- és mert jónak minősítette, nekiálltam főzni. 

Köretként még az augusztusban eltett, saját kovászos uborkámat és a frissen sütött, francia vékony bagettemet ettük.

hozzávalók / 12 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatechnológia: bográcsos
diéta: cukormentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
szezon: nyár
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

erdei gombás szarvaspörkölt bográcsban Gabystól, szarvaspörkölt bográcsban, bográcsos vadpörkölt erdei gombával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst, ha szükséges, lehártyázzuk, nagyobb kockákra vágjuk, átmossuk.
  2. A bográcsot a a zsírral kikenjük.
  3. A vöröshagymát megpucoljuk, félbevágjuk, felszeleteljük.
  4. A hagyma felét nyersen a bogrács alján egyenletesen elosztjuk, rátesszük a hús felét, a fűszerek és a gomba felével megszórjuk, rátesszük a maradék hagymát, a fűszereket, a gombát és a húst.
  5. Kb. 2 órán keresztül a saját levében rotyogtatva főzzük. Nem keverjük, csak forgatjuk a bográcsot!
  6. Ekkor hozzáadjuk a babérleveket, a kicsumázott tv paprikákat és a felkockázott paradicsomokat (a paradicsom héját húzzuk le). Annyi vizet öntsünk hozzá, amennyit kb. elfőtt.
  7. Kóstoljuk meg, ha már majdnem puha a hús, adjuk hozzá a pirospaprikát és a vörösbort, keverjük össze. Ha kell, ízlés szerint még tehetünk hozzá fűszert.
  8. Készre főzzük.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 10 732
elküldve: 3
receptkönyben: 44
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
137 recept

Hozzászólások (6)

marti48
marti48szo, 2013-10-05 19:36

Aranyos vagy, köszi a valaszt! N.o.-ban a szaritott jo draga, ezert nem is gondoltam ra. Hetfön mar nezem is a boltban! Nagyon szep vasarnapot kivanok!:)

Puszi!
Marti

marti48
marti48p, 2013-10-04 21:34

Muszaj engem bünbe vinni...???? Csabos receptedet eltettem, mit is tehettem volna mast?!

Puszi es köszi!
Marti

Gabys
Gabysszo, 2013-10-05 17:11

Muszáj Mártikám, sőt!!!:)))) Ha lenne még, én is veled tartanék, de pikk-pakk elfogyott. Pusszancs:) G

marti48
marti48szo, 2013-10-05 17:43

Nem csodalom! (marmint, hogy pikk-pakk elfogyott...) :)))! Eltettem a receptet, es most, hogy ujra nezem, erös vagy fogott el, hogy minnel hamarabb elkeszitsem! Remelem sikerül talalni husit is, a gomba nem oly veszes, mert ha minden part szakad, akkor gondolom jo a fagyasztott is.

Pusz'!
Marti

Gabys
Gabysszo, 2013-10-05 18:09

Fagyasztott gombát nem szoktam használni. Ebbe "szárított vegyes erdei gomba" került. A receptszerkesztő széttagolta vesszőkkel, fogalmam sincs miért. Itthon 25 dkg-os adagban és dizájnos csomagolásban lehet kapni. Én nagyon szeretem és baráti árban van. Nagyon bízom benne ízleni fog és akkor megéri a bűnbeesés:) Puszim:)

Legfrissebb cikkek

Türelem croissant-t terem
Türelem croissant-t terem
A croissant-készítés nem rövid folyamat, éppen ezért sokan nem is mernek belevágni. A család kedvence vajas csoda viszont bebizonyítja, érdemes az érte hozott erőfeszítésre.
A hét szakácsa: Nagymama receptjei
A hét szakácsa: Nagymama receptjei
Eheti kiemelt szakácsunk: Nagymama receptjei, alias Julcsi. 19 éves korában érintette meg a gasztronómia szele, azóta kialakította sajátos, "Julcsis" ízvilágát.
Így pakold meg a tányérodat!
Így pakold meg a tányérodat!
Csak úgy záporoznak ránk a jótanácsok: együnk sok zöldséget, gyümölcsöt, fogyasszunk teljes őrlésű gabonaféléket, sovány húsokat. Mindezt egyszerre! De hogyan?
697