r
Nosalty Logó

Epres tarte

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csenge.Mlnr
Epres tarte
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Krém

Sütés

Összeállítás

Összesen 779 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Krém

Sütés

Összeállítás

Összesen 4671 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Krém

Sütés

Összeállítás

Összesen 351 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    52.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    479 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    477 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    382 micro
Összesen 779 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    73.6 g

Zsír

  • Összesen
    316.6 g
  • Telített zsírsav
    181 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2872 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2686.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    508 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    1430 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    419.8 g
  • Cukor
    261 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    492.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2924 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    459 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    416 micro
  • Kolin:
    1744 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2861 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    685 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2289 micro
Összesen 4671 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 351 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Sütés

Összeállítás

Elkészítés

Tészta

  1. A száraz hozzávalókat beleszitáljuk egy nagy tálba, és a hideg vajat az ujjainkkal szétmorzsoljuk. (Minél gyorsabban, hogy a vaj ne olvadjon meg a kezünk melegétől). Hozzáadjuk a tojássárgáját, és pár gyors mozdulattal összedolgozzuk a tésztát. Ha nem áll össze, akkor a hideg vizet is hozzáadhatjuk.
  2. Folpackba csomagoljuk, és minimum 1 órára a hűtőbe helyezzük pihentetni. Ezalatt az idő alatt elkészíthetjük az eperkrémünket (eper curd).

Krém

  1. Friss epret is lepürésíthetünk, de eperpürével is dolgozhatunk. A zselatinlapot hideg vízbe áztatjuk. A citrom levét kifacsarjuk, és kimérjük a tejszínt.
  2. A tojássárgákat a cukorral egy kézi habverő segítségével összekeverjük, és vízgőz fölé helyezzük úgy, hogy a tálunk ne érjen bele a vízbe. Időnként megkeverjük a kézi habverővel, majd ha a cukor elolvadt, hozzáadjuk az eperpürét és a citromlevet.
  3. Ha már kezd sűrűsödni, jöhet bele a zselatin, amiből kinyomkodjuk a vizet. Ezután hozzáöntjük a tejszínt, és sűrűsödésig főzzük kavargatva.
  4. Majd levesszük a gőzről, és beleadagoljuk kockánként a vajat. Homogénre keverjük, és folpackot helyezünk rá, hogy elkerüljük a bőrösödést. Kihűlésig hűtőbe helyezzük.

Sütés

  1. A tésztánkat kivesszük a hűtőből, és két sütőpapír között 2 mm vastagra kinyújtjuk.
  2. A tésztánkat belehelyezzük egy 24 cm átmérőjű tarte gyűrűbe vagy egy piteformába, és a felesleges tésztát a széléről egy éles késsel, hirtelen mozdulatokkal levágjuk. 15 percre a mélyhűtőbe helyezzük, hogy hősokkot kapjon, és ne púposodjon fel majd a tésztánk.
  3. 180 fokra előmelegítjük a sütőt. Ha letelt a 15 perc, 30-35 perc alatt készre sütjük az omlós tésztánkat.

Összeállítás

  1. Ha a tészta és a curd is kihűlt, az eperkrémet beletöltjük a tarte-ba, és egy spatula segítségével elsimítjuk. Díszítés előtt érdemes még hűtőbe helyezni pár percre.
  2. A tojásfehérjehabhoz a tojásfehérjét és a cukrot vízgőz felett 83 celsius fokig melegítjük, majd elektromos habverővel addig verjük, míg ki nem hűl a hab.
  3. Ezután ízlésünk szerint a tarte-ra nyomhatjuk, és szakácsfáklyával megbarnítjuk gyengén. Ezen kívül bazsalikommal, friss eperdarabokkal, ehető virágokkal díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 1459
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csenge.Mlnr 12 recept

Ha már csak ránézek erre a tarte-ra, egyből nyáreleji hangulatom támad. Ilyen finomságokkal érdemes megkoronázni egy vasárnapi ebédet, és máris könnyebben indulunk neki az elkövetkezendő hétnek. (Legalábbis nekem mindig erőt ad;)

Hozzávalók

Tészta

Krém

Sütés

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – Húsos levesek és zöldséges főételek hete

A héten kivételesen minden nap eszünk húst, de persze bármikor kihagyhatjátok, ha úgy szeretnétek: ezúttal viszont nem a főétel, hanem a leves lesz gazdag-kiadós-húsos, hogy aztán levezessük a tele hasunkat egy zöldséggel teli főétellel és egy hozzá illő édességgel.