r
Nosalty Logó

Epres-rebarbarás sajttortakocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Epres-rebarbarás sajttortakocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Zabos alap

Krém

Összesen 810 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Zabos alap

Krém

Összesen 4856 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Zabos alap

Krém

Összesen 319 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    55.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 810 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    78.1 g

Zsír

  • Összesen
    331 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    653 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1820.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    408 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    852 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    390 g
  • Cukor
    181 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    398 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1077 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1054 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    273 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    837 micro
Összesen 4856 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 319 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Zabos alap

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Béleljünk ki egy 32x20-as sütőedényt sütőpapírral.
  2. A vajat a barna cukorral, a fahéjjal, a sóval, a liszttel és a zabbal morzsoljuk össze darabosra. A keverék 3/4-ét a sütőtál aljába egyenletesen nyomkodjuk bele. A keverék maradék 1/4-ét pedig tegyük félre a hűtőbe.
  3. Süssük körülbelül 15 percig, vagy amíg enyhén megbarnul az alap. Tegyük félre kicsit hűlni, ez idő alatt elkészítjük a krémet.

Krém

  1. Egy nagy tálban habosra keverjük a krémsajtot és a cukrot. Hozzákeverjük a joghurtot és a vaníliakivonatot. Beletesszük a tojásokat, végül a kukoricakeményítőt is, és csomómentesre keverjük.
  2. A sajttortaréteget ráöntjük a zabos alapra, és egyenletesen elosztjuk.
  3. Ezután összekeverjük a rebarbarát, az epret, a cukrot és a keményítőt. Egyenletesen a sajttorta tetejére kanalazzuk.
  4. Majd megszórjuk a félretett morzsával, és visszatesszük a 175 fokos sütőbe, és sütjük még körülbelül 35-40 percig, amíg a morzsa megpirul, és a sajttortaréteg nagyjából megszilárdul (nem baj, ha a közepe még mozog egy kicsit).
  5. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük legalább négy órára vagy egy éjszakára. 16 vagy 25 kis négyzetre vágjuk, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x20
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 66
  • Össznézettség: 6445
  • Feltöltés dátuma: 2022. június 02.

Receptkategóriák

Epres-rebarbarás sajttortakocka
Gerzsenyi Flóra 379 recept

Ez volt az egyik kedvenc rebarbarás süteményem az utóbbi időben: vastag, krémes sajttorta-négyzetecskék eperrel és rebarbarával, valamint ropogós, zabos alappal.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek