hozzászólások

leírás

A zab egy Elő-Ázsiából származó kalászos növény, amely eredetileg gyomnövény volt. B1-, B5-, B6- és E-vitaminokban, ásványi anyagokban, rostban gazdag. Tartalmaz fehérjét és keményítőt is. Savlekötő hatása ismert és rendszeresen fogyasztva segít a vérszegénység leküzdésében. Napjainkban leginkább müzlik alkotóelemeként, zabpehely formájában találkozhatunk vele. A zabpehelyből készül őrléssel a zabliszt is, amelyet felhasználhatunk sütéshez, főzéshez, kenyér, péksütemények vagy krémek készítésére, illetve ételek besűrítésére egyaránt. Amennyiben kenyeret, pékárút készítünk, akkor az alapvetően sikérmentes zablisztet más, sikért tartalmazó liszttel szükséges keverni.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

Zabliszt alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!