r
Nosalty Logó

Epres lasagne 3. - túrókrémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Epres lasagne 3. - túrókrémes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A lasagne-hoz

A tetejére

Összesen 1614 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A lasagne-hoz

A tetejére

Összesen 6449 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A lasagne-hoz

A tetejére

Összesen 220 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.3 g

Zsír

  • Összesen
    69.2 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2287.7 g
  • Cink
    490 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    380 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    751 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    19 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198.9 g
  • Cukor
    104 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    391.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    480 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    48 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    226 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 1614 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    209.2 g

Zsír

  • Összesen
    276.9 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    890 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9150.9 g
  • Cink
    1961 mg
  • Szelén
    342 mg
  • Kálcium
    1286 mg
  • Vas
    1521 mg
  • Magnézium
    440 mg
  • Foszfor
    3006 mg
  • Nátrium
    452 mg
  • Réz
    77 mg
  • Mangán
    67 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    795.6 g
  • Cukor
    417 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1567.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1919 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    344 mg
  • D vitamin:
    155 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    192 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    903 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1376 micro
  • Kolin:
    365 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1880 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    439 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    484 micro
Összesen 6449 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.7 g
  • Cink
    67 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

A lasagne-hoz

A tetejére

Elkészítés

A lasagne-hoz

  1. A tepsit kivajazzuk.
  2. A tálban a túrót áttörjük, teszünk bele sót, tejfölt, reszelt citromhéjat, cukrot, vaníliás cukrot, mézkaramellt, jól átkeverjük, majd a mosott, csumázott, kis kockákra vágott epret keverjük bele nagyon óvatosan.
  3. A tepsibe teszünk egy sor tésztát, rá egy sor eperdarabos túrókrémet. Rá még egy sor tészta, majd az eperdarabos túrókrém, és így tovább... A legtetején az eperdarabos túrókrém legyen.
  4. Ráöntjük a tejszíneket, hogy mindenütt jól ellepje.
  5. A legtetejére a 2-3 ek mézkaramellt csurgatjuk.
  6. Lefedjük alufóliával, középső rácson az előmelegített sütőben 150-160 fokon sütjük kb. 40-45 percig, majd még 15 percig kb. 170 fokon, és tálaljuk, de előtte nézzük meg, tényleg mindenütt átfőtt-e a tészta.
  7. Tálaljuk nagy kockákra vágva, és friss eperszemekkel díszítve.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5516
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 28.

Ajánló

Szerintem eperrel és ezzel a túrókrémmel feltétlen érdemes legalább egyszer kipróbálni, nagyon finom. Lehet több tészta, de akkor több a túrókrém és a leöntő habtejszín, amiben megfő, párolódik a tészta.Én három tejszínnel öntöttem fel, kezdetben kisebb lángon főtt letakarva, később nagyobb lángon, és még lefedve, és a tésztát teljesen ellepte a tejszín, és szép lassan megfőtt benne a tészta. Nekünk ízlett.:-). Finom fehérbor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres lasagne 3. - túrókrémes
Éva-Anyóca 350 recept

Eperszezon van. A lasagne-t nagyon szeretjük, de még nem készítettem, csak mostanában, de az húsos változat volt, és mivel sikerült, gondoltam, érdemes édes formában is próbálkozni, amit egyszer a TV-ben, a Vacsoracsata c. műsorban láttam, Szolnoki Tibor művész úr alkotása volt. Nagyon megragadott, miért is ne lehetne egy lasagne édes? S nagyon finom lett, máskor is elkészítem. Ebből egy falat se maradt...:-)

Hozzávalók

A lasagne-hoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!