Diós-csokoládés püspökkenyér aszalt gyümölcsökkel recept

Diós-csokoládés püspökkenyér aszalt gyümölcsökkel
Diós-csokoládés püspökkenyér aszalt gyümölcsökkel
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem csak karácsonykor szabad püspökkenyeret fogyasztani; egy kávéhoz vagy teához bármikor remekül illik!

hozzávalók / 8 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék, szilveszter, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gyümölcskenyér
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kisebb tálban simára keverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, valamint a vajat.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tojássárgájás keveréket.
  3. Egy nagy edénybe kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, az aszalt gyümölcsöket, a diót és a csokoládét. Összeforgatjuk, hogy mindent bevonjon körben a liszt, majd hozzákeverjük a tojásos keveréket.
  4. A tésztát egy kivajazott és -lisztezett őzgerincformába töltjük, és 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, nagyjából fél órára. Tálaláskor megszórjuk porcukorral, és szeletekre vágva kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 233
össznézettség: 8 011
elküldve: 1
receptkönyvben: 77
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
597 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

365