r
Nosalty Logó

Dió- vagy mogyoróbéles

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Floo
Dió- vagy mogyoróbéles
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 674 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5408 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 360 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.1 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 674 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.3 g

Zsír

  • Összesen
    254.8 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    115 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3268.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    437 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    370 mg
  • Foszfor
    1638 mg
  • Nátrium
    548 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    697.1 g
  • Cukor
    379 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    388.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1772 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    495 micro
  • Kolin:
    1128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1694 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    933 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1782 micro
Összesen 5408 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 360 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta: A lisztet a margarinnal jól elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a csipet sót, tojásokat és az 1 ek tejben feloldott élesztőt (én porélesztőt használok).
  2. Összegyúrjuk, és két részre osztjuk. Az egyik rész valamivel nagyobb legyen. A nagyobbik cipót vékonyra kinyújtjuk, és a tepsit úgy béleljük ki, hogy az oldalai is fedve legyenek.
  3. A töltelék: A tojásokat a cukorral jó habosra keverjük, hozzákeverjük a darált diót és a tojások felvert habját. A lekvárral megkent tésztára öntjük, és a másik lappal befedjük.
  4. Lassú tűznél sütjük 20-30 percig.
  5. Ha kihűlt, porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7587
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy kis diósra vágytunk...

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!