r
Nosalty Logó

Darált húsos táska olívabogyós túróval

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Darált húsos táska olívabogyós túróval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Az olívabogyós túróhoz

Összesen 1025 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Az olívabogyós túróhoz

Összesen 2052 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Az olívabogyós túróhoz

Összesen 116 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    61.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1947.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    422 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    813 mg
  • Nátrium
    505 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    422.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    317 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    1291 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    2876 micro
  • Lut-zea
    2355 micro
Összesen 1025 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    123.7 g

Zsír

  • Összesen
    78.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3895.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    844 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    1626 mg
  • Nátrium
    1009 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    845.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    324 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    634 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    428 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    2583 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    5753 micro
  • Lut-zea
    4710 micro
Összesen 2052 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    325 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Az olívabogyós túróhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A zöldségeket megtisztítjuk és mossuk. Az újhagymát vékony karikára, a paprikát kis kockákra, a fokhagymát apróra vágjuk.
  2. A darált húst az olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a zöldségeket és a sűrített paradicsomot és tovább pirítjuk. Sóval, borssal, chilivel és oregánóval ízesítjük. Felöntjük 100 ml vízzel, felfőzzük és forrástól számított, további 5 percet főzzük. Hűlni hagyjuk.
  3. A tésztához a túrót simára keverjük a tejjel, olajjal és csipet sóval. A tojást felverjük és kb. a felét a túróhoz keverjük. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, és a túrós masszához adjuk. Sima tésztává gyúrjuk. A tésztát 2 darabara osztjuk, majd mindegyiket oválisra (kb. 21 x 25 cm) kinyújtjuk.
  4. A darált húst elosztjuk a kinyújtott tészták egyik felére. A tészta széleit a megmaradt tojással bekenjük. Az üresen hagyott felüket visszahajtjuk a megpakoltra, és a szeleket összenyomjuk. Sütőlapra tesszük. A megmaradt tojással megkenjük a tetejüket, és chilivel, ill. oregánóval megszórjuk.
  5. 200 fokra előmelegitett sütőben 15-20 percig sütjük.
  6. Az olívabogyókat apróra vágjuk. Az oregánót megmossuk, durvára vágjuk. Mindkettőt összekeverjük a tóróval, a citromlével és az olívaolajjal. Sóval, borssal ízesítjük. Ezt kínáljuk a még meleg húsos táskák mellé.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13116
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 21.

Ajánló

Száraz vörösbor illik mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Melegen fogyasszuk, mert úgy igazán finom.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Az olívabogyós túróhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek