Cukkinilepények recept

Cukkinilepények
Cukkinilepények
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy közepes cukkíni várt sorsára a hűtőben, ebből lett a vacsora.
Az alapreceptet Nigel Slater könyvében találtam, de kissé átvariáltam.
Ez leginkább egyszemélyes adag (azaz Dani fiam evett rendesen, mi pedig csak megkóstoltuk), tehát tessék majd szorozni!

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Magában is finom, de natúr joghurttal is tálalható.

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
adag: 1 főre
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Cukkínifasírt
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a hagymát pároljuk meg, majd hozzáadjuk a reszelt cukkínit és fokhagymát is.
  2. Addig pirítjuk, míg teljesen meg nem puhul. Ekkor hozzáadjuk a kanál lisztet és azzal is pirítjuk pár percet.
  3. Belemorzsoljuk a fetát és a fűszereket.
  4. A tojást enyhén felverve kavarjuk bele a masszába, amit le is húzunk a tűzről.
  5. Egy másik serpenyőben olajat hevítünk, és evőkanállal kisebb lepénykéket szaggatunk (összesen 5 db lett).
  6. Mindkét oldalukat barnára sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 58 660
elküldve: 6
receptkönyvben: 883
elkészítve: 15/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Pákosztos macska

Mióta szakács: 2008.05.20.
26 recept
hirdetés

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gabicika
gabicika k, 2013-08-27 18:41

szerintem a lepenyek kisütesekor csak nagyon keves olajat kell hasznalni, akiknek szetfolyt es egy csomo olajat felivott, valoszinüleg bö olajban sütöttek, ez lehetett a gond. en teflonban szoktam kisütni es csak annyi olajat teszek ala, mint palacsinta sütesnel.

Gyermely2009
Gyermely2009 cs, 2012-07-26 09:12

Tegnap leltem e receptre, és boldogan nekiláttam az elkészítésének, mivel a kertemben a cukkini bokrok ontják a termést rendesen, és készítettem már töltött, rántott variációban. Az összeállított alap nagyon jó ízű, finom volt, kissé lágynak találtam ezért tettem bele még egy kis lisztet.Az eredmény azonban lesújtó lett , ahogy Dudark, és Szillery írta. Kérem azokat akiknek jól sikerült legyenek kedvesek megosztani velem tapasztalataikat. Köszönöm .

dudask
dudask p, 2011-11-18 13:36

Hát ez borzasztó lett. Trutyis, az olajat pedig csak úgy itta. Szóval nem lesz a kedvencem, pedig jónak tűnt. :(

Szillery
Feketeszeder / Szillery k, 2011-08-30 14:01

Nekem nagyon trutyis lett, alig tudtam megfordítani, ha a massza kihűlt kicsit megdermedt, de aztán a forró serpenyőben rögtön átvette a régebbi formáját, illetve formátlanságát. Mit ronthattam el?

Do-Di
Do-Di sze, 2011-08-10 21:18

Évek óta én is így csinálom és nagyon finom!!!! :-)

Carlsdóttir
Carlsdóttir cs, 2011-06-16 12:29

 
azonnal hazamegyek és megcsinálom, még szerencse hogy a Facebookon jártam :)

lencsilány
lencsilány h, 2010-10-04 17:11

Jó kis recept, könnyen variálható :) én pl juhtúrót, kis füstölt sajtot tettem bele feta helyett, azt találtam otthon :) meg persze tunkoltuk mindenfélébe, tejfölbe, majonézbe ...Nagyon fincsi lett így is!

sallaim
sallaim h, 2010-09-13 12:10

Nagyon finom lett én is megcsináltam. Egyszer hasonlót ettem karfiolból és sokat gondolkodtam, hogy hogy hogyan is készülehetett. Gondolom ehhez hasonlóan.

1088