Cukkini csónakok töltve Gabystól recept

Cukkini csónakok töltve Gabystól
Cukkini csónakok töltve Gabystól
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Visszaolvasva kicsit bonyolultnak tűnik, pedig nem az. Nem mondom, hogy percek alatt összeállítható étel, de megéri a 15-20 perces bíbelődést.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Hidegen is finom, bármilyen salátával. Köretként burgonyapüré vagy rizs illik hozzá.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: töltött zöldség
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött cukkini, darált hússal töltött cukkini, cukkini hajók töltve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkiniket alaposan megmossuk, hosszában elvágjuk. Egy tálba belsejüket kanállal kikaparjuk, de ne vágjuk át az alját, a két végén maradjon kb. fél cm.
  2. A cukkiniket tegyük tepsibe vagy jénaiba, sózzuk be, hagyjuk állni.
  3. Addig a hagymát megpucoljuk, kis kockákra vágjuk, zsírban üvegesre dinszteljük. Ha kész, félretesszük.
  4. A darált húst a megdinsztelt hagyma felével, tojással, sóval, a zacskós rizzsel, borssal, kb. 2 kk pirospaprikával, összepréselt fokhagymával összekeverjük. Kóstoljuk meg, hogy a szájízünknek megfelelően elég sós, borsos legyen.
  5. Az elkészített darált hússal egyenletesen megtöltjük a cukkiniket, mellétesszük a babérleveleket, körberakosgatjuk a kikapart cukkinibelsőkkel.
  6. 3 dl vízben feloldunk 1 erőleveskockát, és ráöntjük a cukkinikre.
  7. A jénait/tepsit alufóliával szorosan lezárjuk, előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük. Ha kész, leszedjük a fóliát, a cukkiniket kiszedjük, a babérlevelet kidobjuk.
  8. A cukkinibelsőket a lével együtt turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a maradék dinsztelt hagymát, 1 ek lisztet, és összeturmixoljuk.
  9. Beleöntjük lábasba, szórunk rá 1 púpos tk pirospaprikát, elkeverjük, és kb. 5 percig kavargatva picit besűrítjük. Elzárjuk a gázt, hozzákeverjük a tejfölt.
  10. Ezzel a mártással leöntjük a cukkiniket, és még 5-10 percre visszatesszük a sütőbe.
  11. Kicsit hagyjuk hűlni, majd ferdén szeletelve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 58 494
elküldve: 13
receptkönyvben: 470
elkészítve: 27/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
137 recept

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Control
Control cs, 2017-07-20 14:30

Főtt rizzsel és hagymán pirított darált hússal készítettem, mert az volt a hűtőben. Azt a végén vettem észre, hogy a cukkinit meg sem kellett hámozni. A végén reszelt sajttal megszórva sütöttem, és rendkívül finom étel kerekedett ki belőle. Azt külön öröm, hogy a belsejét sem kellett kidobni, micsoda finom mártás lett belőle. Nagyon köszönjük a receptet, a többit is alaposabban szemügyre veszem, mert biztosan nagyon sok jót fogok találni. Nagyon szép és örömteli napokat kívánok!

Gabys
Gabys / Gabys p, 2017-07-21 10:48

Szia!

Nagyon örülök, hogy jól sikerült és ízlett:) A sajt ötletet külön köszönöm, remek tipp. Más írt petrezselymet is még bele, most Te a sajtot, ezért (is) szeretem ha néhány sorban kapok visszajelzést. Én is tanulok:) Örülök, ha átnézed a receptjeimet, remélem, találsz még a kedvedre valót nálam és ha elkészíted, nem fog csalódást okozni. Nagyon kellemes hétvégét kívánok! Gabi

Gabys
Gabys / Gabys k, 2016-08-09 13:53

Kedves Kriszta!
Nagyon örülök, hogy ízlett:) Egészségetekre! Szép hetet kívánok:) Gabi

Gabri237
Gabri237 v, 2015-06-21 16:00

Nagyon finom lett, igazi könnyű nyári egytálétel, az egész családnak nagyon ízlett. Én még petrezselymet raktam a turmixolt cukkini belsőbe, attól színesebb is, meg én szinte mindenbe teszek, annyira szeretem a petrust (meg egészséges is). Köszönjük a receptet!

Gabys
Gabys / Gabys v, 2015-06-21 17:35

Szia:)
Nagyon örülök, hogy ízlett a családnak. Köszi, hogy megírtad, ezzel nekem is örömet okoztál:) A petrezselyem pedig jó ötlet, én is majd mindenbe teszek, hogy ebből miért hagytam ki fogalmam sincs, pedig szerintem is passzol. Szép hetet kívánok! Gabi

Psyra
Psyra / Psyra k, 2014-07-08 11:39

Nagyon jó leírás, finom lett! Köszönöm :) Nem gondoltam volna, hogy meg fogom enni valaha is a cukkinit :D

Gabys
Gabys / Gabys k, 2014-07-08 11:58

Kedves Psyra,
én olyan jót nevettem:DDD, én köszönöm Neked!:) A fiúk se gondolták soha, hogy valaha is meg fogják enni. Mikor először készítettem fintorogtak, az asztalnál morogtak, de az első falatok után csend lett:)) Azóta már sokszor elkészítettem, sőt a férjem már önállóan vesz cukkinit, mert hogy megkívánta....:) Még 1x köszönöm, kellemes napot Neked! Gabi

vmzsuzsa
vmzsuzsa h, 2014-06-30 21:20

Tegnap olvastam a receptet, és volt 1 árva cukkinim a hütőben, ugyhogy ma megcsináltam. Nagyon izlett mindkettőnknek. Ezekkel a töltött zöldségekkel mindig az a problémám, hogy mit kezdjek azzal, amit kikapartam, hiszen a hússal együtt nem fér vissza. Ragyogó ötlet ez a mixelt mártás. Mivel szeretjük a csípőset, pirospaprika helyett cayenni borsot tettem bele, meg fekete borsot is, persze. Jó ízű, finom étel lett. Máskor is elkészítem. Kösz a receptet. Zsuzsa

Gabys
Gabys / Gabys h, 2014-07-07 12:03

Kedves Zsuzsa,
Nagyon szívesen a receptet, örülök, hogy ízlett. Bár én nem szeretem a csípős ételeket, de a férjem és a fiam tuti örülne a Te variációdnak. Nem is rossz ötlet, lehet felezve befűszerezem ha legközelebb elkészítem:) Nagyon szép hetet kívánok:) Gabi

Szilviaa
Szilviaa v, 2014-06-15 15:44

A francia bagettnél vettem észre, hogy mostanában folyton a te receptjeidet készítem.:))) (azt holnap fogom). Ezért célirányosan nézelődtem nálad, és jéé, tegnap szedtem le az első 3 cukkinit a kertben. Ez lett belőle. A férjem nem rajongott eddig a töltött cukkiniért, de ezt szó nélkül megette. Nagyon finom lett, újra csak köszönni tudom.:)

Gabys
Gabys / Gabys v, 2014-06-15 21:24

Ma egy fantasztikusan sikerült nap után este elolvasni a soraidat.....mit ne mondjak tökéletes befejezése a napomnak:) Elárulom az én férjem sőt a fiam se szereti a cukkinit de ezt szívesen megeszi mindkettő. Ezért bátorkodtam feltenni a receptet:) Bagett is remélem sikerülni fog. Én hosszú hónapok óta csak ezt sütöm, bár már kenyeret alkottam belőle. A párom bagett-kenyérnek hívja. Van az oldalon még kenyér receptem, de nálunk a bagett tészta alapján készült kenyér lett a befutó. Remélem jó hír lesz, mostanában teszek még fel néhány receptet (ahogy ídőm engedi) és szerepelni fogok máskor is a "táncrendedben":) Nagyon kellemes hetet kívánok Neked és ismét köszönöm:) Gabi

Szilviaa
Szilviaa k, 2014-06-17 08:33

Egyébként én itt megfőztem a rizst előre. ez felesleges lépés volt? mehet bele nyersen?

Gabys
Gabys / Gabys k, 2014-06-17 09:19

Igen, felesleges volt, nem kell megfőzni. Legközelebb tedd bele nyugodtan nyersen, (úgy mint pl. a töltött paprikánál) a zacskós rizs előfőzött, megpuhul.

Macic
Macic p, 2014-05-30 20:21

Megtetszett, lementettem, megcsináltam és az egyik kedvenc lett! Nagyon finom!!! Igaz nekem kicsit tovább tartott elkészíteni, de az eredmény kárpótolt!!

Gabys
Gabys / Gabys szo, 2014-05-31 13:59

Kedves Macic!
Nagyon örülök, hogy megtetszett a recept és elkészítetted. Valószínűleg nekem rövidebb idő kell, mivel sokszor készítettem már el, de a sütők sem egyformák. De az a lényeg, hogy ízlett, az meg különösen megmelengeti a lelkem, hogy besorolást nyert a kedvencek közé:) Köszönöm szépen, hogy megírtad nekem:) Kellemes hétvégét kívánok! Gabi

Torma
Torma / Torma k, 2013-09-17 22:08

Finom pikáns, szószos kis kreálmány Gabci! Nagyon nekem való, ki fogom próbálni!!! Köszi, hogy feltetted! T:)))

Gabys
Gabys / Gabys sze, 2013-09-18 09:58

Szívesen:) Ha megcsinálod, kíváncsi leszek a véleményedre. Puszim: G

251