Csokihabos banános busztorta recept

1 adag
1800
kcal
Csokihabos banános busztorta
Csokihabos banános busztorta
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

2. szülinapra készült torta.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A csokimousse krémhez

A fondantalapozó krémhez

A fondant készítéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
költség egy főre: megfizethető receptek
nehézség: nehéz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

banános busztorta, busz alakú torta, disney torta csokihabos krémmel
Szólj hozzá!

elkészítés

2 db 6 tojásos piskótát készítünk:

  1. A cukrot és a tojásokat szétválasztás nélkül nagyon habosra keverjük, míg szép fényes, világos masszát kapunk.
  2. A keményítőt, lisztet, sütőport és kakaóport alaposan összekeverjük, és óvatosan, hogy ne törjön, a cukros masszához keverjük.
  3. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük.

Csokimousse készítése:

  1. A csokit gőz fölött felolvasztjuk, és hozzákeverjük a mascarponéhoz.
  2. A tejszínt habbá verjük, cukor egyáltalán nem szükséges, mivel a csoki elég édes.
  3. Közben a zselatinport hideg vízben feloldjuk, hagyjuk 5 percig megduzzadni, majd mikrohullámú sütőben alacsony fokozaton meglangyosítjuk, teszünk bele a mascarponés csokikrémből 2-3 evőkanállal, hogy kiegyenlítsük a hőmérsékletüket, majd az egészet a csokikrémhez keverjük.

Torta formázása:

  1. A piskótákból buszt faragunk 3 alsó hosszabb réteg és 5 rövidebb réteg tésztával.
  2. A rétegeket megtöltjük csokihabbal és hosszában kettévágott banándarabokkal.

Fondantalapozás:

  1. Ha kész a töltés, következik a vajkrémes alapozás, mivel a fondantot nem tehetjük közvetlenül rá a tejszínes krémre, mert az felodaná.
  2. A habport a tejet és a kókuszzsírt kézi habverővel elkeverjük, majd lassan adagoljuk hozzá a porcukrot, és legalabb 5 percig jó krémesre keverjük, majd vékonyan bevonjuk vele a tortánkat.
  3. Ha a vajkrém picit megszáradt, következhet is a fondantos bevonás és minden egyéb dekoráció.
  4. Ha nem kész, nyújtható fondantot használunk, hanem otthon készítjük el azt is, akkor a tortakészítést érdemes 1 nappal korábban ezzel kezdenünk.

Fondant készítése otthon:

  1. A zselatint hideg vízzel elkeverjük, ha megduzzadt, mikrohullámú sütőben alacsony hőfokon melegítjük csak annyira, hogy folyékony legyen, majd összekeverjük a sziruppal és glicerinnel, majd ezt az egész folyadékot hozzádjuk a 75o g porcukorhoz, és konyhai géppel simára keverjük.
  2. A maradék 250g porcukrot nyújtódeszkára szórjuk, és kézzel folyamatosan gyúrjuk hozzá ehhez a masszához, addig amíg az összes porcukrot felvette, majd szép egynemű lesz.
  3. 24 óráig pihentessük légmentesen becsomagolva, kinyújtás előtt még egyszer alaposan gyúrjuk át, és színezzük, és készítsük el a dekorációs elemeket.

 

  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 4000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 5 478
elküldve: 2
receptkönyben: 50
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

szanten

Mióta szakács: 2013.01.11.
54 recept

Hozzászólások (9)

Ninjakacsa
Ninjakacsah, 2013-08-12 11:40

Fú, nagyon tetszik a tortád! Azt megkérdezhetem, hogy a zselatinport mennyi vízben oldottad fel? A szokásos, zacskóra írt 2,5-3dl-ben? Félek, hogy ha nem találom el jól az arányokat, akkor vagy nagyon zselés lesz, vagy túl folyós :(

receptlounge
receptloungek, 2013-08-13 19:40

Szia Ninjakacsa. A fondanthoz is és a krémhez is mindig 60 ml vízben oldom fel. Én egészen kis csomag zselatinport használok az kb 9g oetker-től. Nekem nagyon soknak tűnik a 2, 5-3 dl...

scarlett69
scarlett69v, 2013-02-10 11:25

Gratulálok, de nemcsak ahhoz, h mutatós a torta, hanem nagyon tetszik a banánkrém is!! A gyerekeim már kinőttek a "busztortából", de a krémet el tudnám képzelni egy "nagyfiús vagy nagylányos" tortában :)) Köszi

receptlounge
receptloungev, 2013-02-10 16:16

Scarlett69 nagyon örülük, hogy sikerült ötletet adnom :-) Én is már többször használtam a tölteléket tortákba, nagyon bejön a gyerekeknek a banán miatt, felnőtteknek a finom habos csoki miatt. Üdv. szanten

NovakAndi
NovakAndip, 2013-01-25 08:12

Ez aztán a torta!!!Egy cukrászdában is megállná helyét, gratulálok!!!
Andi

csahebo
csahebocs, 2013-01-24 14:12

Az igen! Jó sokat dolgoztál vele! De a boldog arcocskáért megéri!
Minden jót! Nagyon szép lett a tortád!

receptlounge
receptloungecs, 2013-01-24 14:31

Nagyon köszönöm :-) bizony kicsit időigényes vállalkozás volt, de óriási öröm is. Üdv. szanten

Legfrissebb cikkek

Karácsonyi klasszikusok újragondolva
Karácsonyi klasszikusok újragondolva
A karácsonyhoz megszokott karácsonyi ízek és illatok tartoznak. Kevés változtatással azonban hagyományos ételsorainkat, receptjeinket is egészségtudatosra hangolhatjuk.
Kreatív ajándékcsomagolások
Kreatív ajándékcsomagolások
A karácsony nem olcsó mulatság! A dekorációtól a fáig, az ételektől az ajándékokig, mind-mind kíméletlenül kivesz pénztárcánkból. Az ajándékok csomagolásáról nem is beszélve.
Marcipán-szaloncukor teszt
Marcipán-szaloncukor teszt
Nincs Karácsony szaloncukor nélkül! Hagyományos vagy csokibevonatos, töltött vagy sima, mindenkinek megvan a maga választottja. Mi most marcipánosakat kóstoltunk.
Top 7 cukormentes ünnepi almás süti
Top 7 cukormentes ünnepi almás süti
Almás sütit terveztél sütni az ünnepekre? Fusd át cukormentes receptválogatásunkat, hátha találsz közöttük nekedvalót!
1800