Csokihabos banános busztorta recept

Csokihabos banános busztorta
Csokihabos banános busztorta
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

2. szülinapra készült torta.

hozzávalók / 12 adag

Piskóta:

  • 2 x 6 tojás
  • 2 x 6 ek forró víz
  • 2 x 200 g cukor
  • 2 x 100 g keményítő
  • 2 x 100 g liszt
  • 2 x 1 tk sütőpor
  • 2 x 25 g kakaópor

Csokimousse krém:

  • 600 g étcsokoládé
  • 800 g habtejszín
  • 250 g mascarpone krémsajt
  • 1 cs zselatinpor (9 g)
  • 5 db banán

Fondantalapozó krém:

  • 3oo g kókuszzsír
  • 1 cs tejszínízű habpor
  • 120 ml langyos tej
  • 75o g porcukor

Fondant recept otthoni készítéshez:

  • 750 g +250 g porcukor
  • 1 cs zselatinpor
  • 60 ml hideg víz
  • 120 ml glükózszirup vagy méz
  • 1 ek glicerin

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
költség egy főre: megfizethető receptek
nehézség: nehéz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

banános busztorta, busz alakú torta, disney torta csokihabos krémmel
Szólj hozzá!

elkészítés

2 db 6 tojásos piskótát készítünk:

  1. A cukrot és a tojásokat szétválasztás nélkül nagyon habosra keverjük, míg szép fényes, világos masszát kapunk.
  2. A keményítőt, lisztet, sütőport és kakaóport alaposan összekeverjük, és óvatosan, hogy ne törjön, a cukros masszához keverjük.
  3. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük.

Csokimousse készítése:

  1. A csokit gőz fölött felolvasztjuk, és hozzákeverjük a mascarponéhoz.
  2. A tejszínt habbá verjük, cukor egyáltalán nem szükséges, mivel a csoki elég édes.
  3. Közben a zselatinport hideg vízben feloldjuk, hagyjuk 5 percig megduzzadni, majd mikrohullámú sütőben alacsony fokozaton meglangyosítjuk, teszünk bele a mascarponés csokikrémből 2-3 evőkanállal, hogy kiegyenlítsük a hőmérsékletüket, majd az egészet a csokikrémhez keverjük.

Torta formázása:

  1. A piskótákból buszt faragunk 3 alsó hosszabb réteg és 5 rövidebb réteg tésztával.
  2. A rétegeket megtöltjük csokihabbal és hosszában kettévágott banándarabokkal.

Fondantalapozás:

  1. Ha kész a töltés, következik a vajkrémes alapozás, mivel a fondantot nem tehetjük közvetlenül rá a tejszínes krémre, mert az felodaná.
  2. A habport a tejet és a kókuszzsírt kézi habverővel elkeverjük, majd lassan adagoljuk hozzá a porcukrot, és legalabb 5 percig jó krémesre keverjük, majd vékonyan bevonjuk vele a tortánkat.
  3. Ha a vajkrém picit megszáradt, következhet is a fondantos bevonás és minden egyéb dekoráció.
  4. Ha nem kész, nyújtható fondantot használunk, hanem otthon készítjük el azt is, akkor a tortakészítést érdemes 1 nappal korábban ezzel kezdenünk.

Fondant készítése otthon:

  1. A zselatint hideg vízzel elkeverjük, ha megduzzadt, mikrohullámú sütőben alacsony hőfokon melegítjük csak annyira, hogy folyékony legyen, majd összekeverjük a sziruppal és glicerinnel, majd ezt az egész folyadékot hozzádjuk a 75o g porcukorhoz, és konyhai géppel simára keverjük.
  2. A maradék 250g porcukrot nyújtódeszkára szórjuk, és kézzel folyamatosan gyúrjuk hozzá ehhez a masszához, addig amíg az összes porcukrot felvette, majd szép egynemű lesz.
  3. 24 óráig pihentessük légmentesen becsomagolva, kinyújtás előtt még egyszer alaposan gyúrjuk át, és színezzük, és készítsük el a dekorációs elemeket.

 

  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 4000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 4 989
elküldve: 2
receptkönyben: 47
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

szanten

Mióta szakács: 2013.01.11.
54 recept

Hozzászólások (9)

Ninjakacsa
Ninjakacsah, 2013-08-12 12:40

Fú, nagyon tetszik a tortád! Azt megkérdezhetem, hogy a zselatinport mennyi vízben oldottad fel? A szokásos, zacskóra írt 2,5-3dl-ben? Félek, hogy ha nem találom el jól az arányokat, akkor vagy nagyon zselés lesz, vagy túl folyós :(

receptlounge
receptloungek, 2013-08-13 20:40

Szia Ninjakacsa. A fondanthoz is és a krémhez is mindig 60 ml vízben oldom fel. Én egészen kis csomag zselatinport használok az kb 9g oetker-től. Nekem nagyon soknak tűnik a 2, 5-3 dl...

scarlett69
scarlett69v, 2013-02-10 12:25

Gratulálok, de nemcsak ahhoz, h mutatós a torta, hanem nagyon tetszik a banánkrém is!! A gyerekeim már kinőttek a "busztortából", de a krémet el tudnám képzelni egy "nagyfiús vagy nagylányos" tortában :)) Köszi

receptlounge
receptloungev, 2013-02-10 17:16

Scarlett69 nagyon örülük, hogy sikerült ötletet adnom :-) Én is már többször használtam a tölteléket tortákba, nagyon bejön a gyerekeknek a banán miatt, felnőtteknek a finom habos csoki miatt. Üdv. szanten

NovakAndi
NovakAndip, 2013-01-25 09:12

Ez aztán a torta!!!Egy cukrászdában is megállná helyét, gratulálok!!!
Andi

csahebo
csahebocs, 2013-01-24 15:12

Az igen! Jó sokat dolgoztál vele! De a boldog arcocskáért megéri!
Minden jót! Nagyon szép lett a tortád!

receptlounge
receptloungecs, 2013-01-24 15:31

Nagyon köszönöm :-) bizony kicsit időigényes vállalkozás volt, de óriási öröm is. Üdv. szanten

Legfrissebb cikkek

Igazi őszi májkrém aszalt szilvával
Igazi őszi májkrém aszalt szilvával
Könnyű nyarat tudhatok magam mögött, ugyanis nem kellett sokat gondolkodnom, mit adjak az unokáknak reggelire vagy uzsonnára, mert csakis májas kencét rendeltek.
7 tápláló étel fejtett babból
7 tápláló étel fejtett babból
A fejtett bab igazi átmeneti ennivaló: a babhüvelyek nyáron megdagadnak, a friss fejtett babot így már ekkor érdemes felhasználni. Jó hír: szárított formában mindig elérhető.
Vendégváró falatok 130 kalória alatt
Vendégváró falatok 130 kalória alatt
A vendégvárásban szerintem az az egyik legklasszabb dolog, hogy sokféle színes falatkát tálalhatunk, és emellett még vendégeink egészségére is vigyázhatunk.