Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkés paella

Csirkés paella
Csirkés paella
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A paella Spanyolországból, azon belül is Valeciából származik. Eredetileg csirke helyett tenger gyümölcseivel csinálják, régen meg mindent raktak bele ami akadt... A nyúltól elkezdve a csigán keresztül az articsókáig!!

Nekem nem volt otthon SAJNOS csigám meg nyulam sem, viszont volt gyönyörű csirkemellem, és belőle lett az isteni paella, ami inkább finom mint szép. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon megpirítjuk a csirkét, félretesszük.
  2. A megmaradt olajon megpároljuk a hagymát, a kockára vágott paprikákat és a kockára vágott paradicsomot, majd visszatesszük a husit.
  3. Folyamatosan keverjük, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a húslevessel és beleszórjuk a rizst.
  4. Ízesítjük fokhagymával, petrezselyemmel, sáfránnyal.
  5. Hozzáadjuk a zöldborsót, és 20-25 perc alatt készre főzzük. 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 64
össznézettség: 124 610
elküldve: 57
receptkönyvben: 1 131
elkészítve: 68/88
Facebookon megjelent: 1

szakács

b-ors

Mióta szakács: 2010.01.31.
59 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: spanyol
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkés egytálétel, zöldséges egytálétel, zöldséges rizses csirke

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

orsikaa5
orsikaa5 Fri, 2017-04-14 21:49

nekem ez volt az első paellam, és szerintem ez a recept így jó, ahogy van! ;) nekünk nagyon bejött. :))) köszi a megosztást!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2016-09-04 11:08

Ízlés kérdése :)

libaláb
libaláb Thu, 2014-05-22 01:46

Nagyon jó lett! Amilyen gyanakodva fogadta a család az újdonságot, annyira nem győzték befalni és dicsérni :) Köszönöm a finom receptet.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2014-05-22 06:44

Meg amennyire rossz képet csináltam hozzá annò :))))) nagyon örülök hogy elkészítetted ès hogy ilyen sikered volt vele :) köszönöm szèpen a visszajelzést!!!!

mni
mni / mni Fri, 2013-02-01 13:13

Nagyon szuper recept, imádja a Család! Én borsó helyett fagyasztott zöldségkeveréket szoktam belerakni, még a finnyás gyerekeim kedvence is ez az ebéd. :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2013-02-01 13:16

Nagyon orulok hogy tetszik a recept! annak meg meg jobban hogy a gyerekek imadjak!:)

taranikó
taranikó Tue, 2012-12-11 19:59

Szia! A paellával úgy voltam, hogy először volt meg a fűszerkeverék aztán a hozzá való recept. Nagyon fimon volt, bár én így a sáfrány és petrezselyem helyett a fűszerkeveréket használtam. Köszi a receptet.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2012-12-12 10:37

Kedves Anikó!
Örülök hogy Neked is ízlett, én erről a fűszerkeverékről még nem hallottam, ilyet hol lehet venni?
A sáfrány beszerzésével kicsit nekem is meggyűlt a bajom :)
Nagyon Kellemes Ünnepeket kívánok!
Orsi

taranikó
taranikó Wed, 2012-12-12 14:21

Kedves Orsi!
Én tavaly vettem Nyíregyházán a karácsonyi vásárban. Az interneten a fuszeresz.hu oldalon biztos rajta vannak az üzleteik is, nagyon sok különleges fűszerük van. Remélem tudtam segíteni. Neked is nagyon Kellemes Ünnepeket kívánok!
Anikó

TNNiki
TNNiki Fri, 2012-12-07 09:51

én sáfránnyal csinálom és nagyon finom. köszönjük ezt a receptet! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2012-12-07 10:03

Nagyon szivesen!! Kellemes unnepeket:)

oosaki
oosaki Wed, 2012-08-01 11:06

nagyon finom lett, bár én inkább kicsit kavargatom és nem súrolok wokot a végén :) Sáfrány helyett kurkumát használtam, nagyon szeretem az ízét, így bőven raktam bele. Máskor is megcsinálom!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2012-08-02 08:33

Nagyon orulok hogy izlett! nalunk is nagy kedvenc:)

405
csirkemell filé 1 db
alaplé 5 dl
rizs 20 dkg
piros kaliforniai paprika 1 db
zöldpaprika 1 db
zöldborsó 250 g
vöröshagyma 1 közepes fej
paradicsom 2 db
sáfrány 1 kk
fokhagyma 1 gerezd
petrezselyem 3 csokor
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint