Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkehúsleves gombagombóccal

Csirkehúsleves gombagombóccal
Csirkehúsleves gombagombóccal
180 perc / előkészület: 30 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Esős az idő, ilyenkor jó a gombatermés, és ezzel a levesbetéttel még finomabb a húsleves.

hozzávalók / 4 adag

Leveshez:

  • 1-1,2 kg egész csirke
  • 2 db petrezselyem + zöldje
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db kisebb karalábé
  • 1 db kisebb zeller+zöldje
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • fekete bors (egész)
  • cérnametélt

Gombóchoz:

  • 5 dkg gomba
  • 1 db tojás
  • 10 dkg búzadara
  • csipet őrölt bors
  • pár szál petrezselyemzöld

ajánlat

A tányérba gombagombócot szedünk, majd rámerjük a levest. Melegen tálaljuk! Jó étvágyat kívánok!      

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított csirkét megmossuk és darabokra vágjuk.
  2. Hideg vízbe feltesszük főni. Amikor felforrt, habját leszedjük, beletesszük a fűszereket és takarék lángon lassan (éppen, hogy csak gyöngyözzön, hogy szép tiszta színe legyen),   főzzük kb. fél óráig.
  3. Majd beletesszük a megtisztított zöldségeket.
  4. Amikor a benne levők megfőttek, pár perc pihentetés után leszűrjük.
  5. Míg fő a leves, elkészítjük a gombócot. A gombát alaposan megmossuk és apróra vágjuk. A tojást felverjük, sózzuk, borsozzuk, folyamatos kevergetés közben hozzáadjuk a búzadarát, a gombát és az aprított petrezselyem zöldjét.
  6. A masszából kicsi gombócokat formálunk.
  7. Forrásba lévő, sós vízben kifőzzük, amíg fel nem jönnek a felszínre, majd leszűrjük.
  8. Megfelelő mennyiségű leszűrt levesbe belefőzzük a cérnametéltet.
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 51
össznézettség: 4 995
elküldve: 5
receptkönyvben: 117
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsleves gombagombóccal, gombás daragombócos húsleves, csirkehúsleves gombás grízgombóccal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2013-05-30 08:25

Gyönyörűséges, biztos finom zsenge zöldségekből, na és a gombagombóc!! :) , feltétlen kipróbálom.:D
Éva-Anyóca