r
Nosalty Logó

Csécsi szalonna

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Csécsi szalonna
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 67% Zsír
Összesen 555 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 67% Zsír
Összesen 6653 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 67% Zsír
Összesen 604 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 67% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    58.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1190.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    1088 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 555 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 67% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.4 g

Zsír

  • Összesen
    697.4 g
  • Telített zsírsav
    253 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    329 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14285.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    968 mg
  • Nátrium
    13055 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    2096 micro
  • β-crypt
    495 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1524 micro
Összesen 6653 kcal
  • 7% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 67% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    63.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1297.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    1186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 604 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát gondosan megtisztítjuk, megmossuk. Egy lábasba rakjuk, melyet felöntünk hideg vízzel, hogy a szalonnát ellepje, 3-4 ek sót teszünk a vízbe, 3-4 babérlevelet, és egy fej gerezdekre szedett, tisztított fokhagymát. A lábast lefedjük, és legalább 3 napra hűtőbe tesszük.
  2. A pácolódást követően leöntjük a levét, majd friss vizet, sót és fokhagymát teszünk a szalonnára, és lassú tűzön felforraljuk. Kis lángon addig főzzük (3-4 óra), míg meg nem puhul.
  3. Ekkor kivesszük az abálóléből és hideg folyóvíz alatt leöblítjük, lecsepegtetjük.
  4. Tálra rakjuk és rászitáljuk a pirospaprikát.
  5. Hűtőbe tesszük teljesen kihűlni.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 55
  • Össznézettség: 39370
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csécsi szalonna
Évi néni 1830 recept

Csak egy hirtelen ötlet volt, amikor megakadt a szemem a szalonnán a piacon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek