r
Nosalty Logó

Citromos-szedres epermisu torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Csibedina
Citromos-szedres epermisu torta
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 818 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 6541 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 204 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    62.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 818 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    92.1 g

Zsír

  • Összesen
    497.7 g
  • Telített zsírsav
    189 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    909 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2696.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    963 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    895 mg
  • Nátrium
    587 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    448.6 g
  • Cukor
    280 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1732.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2278 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    583 mg
  • D vitamin:
    184 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2201 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    889 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    547 micro
Összesen 6541 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    84.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az epret és a szedret pürésítjük, majd hozzákeverjük a mascarponét és az apróra vágott citromfüvet, majd belereszeljük a jó alaposan megmosott citrom héját (a levét a babapiskóták áztatásához használjuk fel).
  2. A habtejszínből kemény habot verünk, és apránként a gyümölcsös krémhez adagolva egyneművé keverjük.
  3. Kóstolást követően ízlés szerint kerülhet bele némi porcukor, ekkor újra alaposan összekeverjük a krémet.
  4. Előkészítjük a tortaformát, hogy kéznél legyen.
  5. Egy tálkába öntjük a citromlevelet (ízlés szerint ebbe is kerülhet 1-2 evőkanál porcukor), és a babapiskótákat egyesével belemártjuk, ügyelve arra, hogy kellőképpen megszívják magukat, de ne ázzanak el.
  6. A megmártózott babapiskótákkal kibéleljük a tortaforma alját egy rétegben.
  7. A piskótarétegre krém kerül, erre ismét áztatott piskóta, és így tovább, amíg a hozzávalók tartanak. Arra figyeljünk, hogy a tortánk teteje krém legyen.
  8. A tortaforma alá tegyünk tálcát, ha esetleg nem zár tökéletesen a forma, a tálca így fel tudja fogni a piskótákból esetlegesen csöpögő citromlevet.
  9. Tálalás előtt néhány órára hűtőbe tesszük.
  10. A torta tetejére fehér csokit reszelünk, majd kedvünk szerint tovább díszíthetjük (a képen: maradék habbal, friss citromfű levelekkel és szederrel).
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5133
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csibedina 70 recept

Anyák napjára született meg ez a nem túl bonyolult, de annál változatosabb ízvilágú desszert.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!