r
Nosalty Logó

Citromkrémes sült puding

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Citromkrémes sült puding
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 424 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1688 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 205 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.3 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 424 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    60.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    648 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1211.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    402 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    362 mg
  • Nátrium
    341 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    257.1 g
  • Cukor
    213 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    575 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    447 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    755 micro
Összesen 1688 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt.
  2. A vajat és a porcukrot a citromhéjjal együtt keverjük krémesre.
  3. Adjuk hozzá a citromlevet, a tojássárgákat, a lisztet,a tejet és keverjük simára.
  4. Verjük kemény habbá a tojásfehérjét és óvatosan keverjük hozzá a tésztához.
  5. Egy nagyobb, kivajazott sütőformába vagy szufléformákba öntjük, amit forró vízzel félig teli tepsibe állítunk.
  6. Így tesszük a sütőbe, és 40-50 percen át sütjük, amíg a teteje világosbarnára pirul, alul pedig marad egy krémes állagú, citromos mártás.
  7. Melegen tálaljuk porcukorral megszórva.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 15x25
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 199
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12106
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ennek az édességnek az elkészítése sokkal könnyebb volt, mint magyar elnevezést adni neki. Az  angol neve nagyon találó és kifejező: self-saucing pudding. Gyakorlatilag egy olyan édességről van szó, amelynek a felső része piskótaszerű sütemény, az alja citromos krém, és a kettő egyben készül. Egyszerű, de nagyszerű, sokszor fog még nálunk készülni az biztos, akár karácsonyi desszert is lehet belőle. Eredetileg Good Food recept.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek