r
Nosalty Logó

Chilis bab angie konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
angie0221
Chilis bab angie konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1022 kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4096 kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 175 kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1674.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    968 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    509 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1357 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 1022 kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    303.1 g

Zsír

  • Összesen
    135.7 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    547 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6696.4 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    607 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    891 mg
  • Foszfor
    3870 mg
  • Nátrium
    1074 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    414.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    82 mg

VÍZ

  • Összesen
    1125.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    190 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2035 micro
  • Kolin:
    935 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5428 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 4096 kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    231 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát és a lilahagymát összevágjuk (én nem szoktam apróra), és a zsíron üvegesre pároljuk a legalacsonyabb fokozaton.
  2. Hozzáadjuk az apróra vágott sertéshúst. Majd rögtön hozzákeverjük az apróra vágott csilipaprikát és fokhagymát.
  3. Ha a hús kifehéredett, belerakjuk a mexikói keveréket, a sót, a borsot, a fűszerpaprikát és az oregánót, majd annyi vizet öntünk rá, hogy pont elfedje. Kis lángon fedő alatt pároljuk, időnként ránézünk.
  4. Ha a hús már majdnem jó, hozzáadjuk a ketchupot, elkeverjük, majd ismét fedő alá rakjuk. Ha kevés a víz alatta pótoljuk.
  5. Ha a hús megfőtt, belekeverjük a két konzerv vörösbabot, és összeforraljuk.
  6. Frissen sült házi kenyérrel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9456
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
angie0221 6 recept

Mivel az interneten nem találtam kedvemre való (alappor nélküli) receptet, így elkészítettem a sajátomat! Párom azóta csak ezt hajlandó megenni :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

4 bonyolult étel, amelynek lusta verziója is létezik

Vannak a konyhaművészetnek azon ételremekei, amelyekhez csak ritkán nyúlunk vagy kevésszer jutunk el, mert megfőzésükhöz nemcsak sok idő, de némi kézügyesség/tapasztalat is szükséges. Ha mégis nagyon rákívánunk valamelyikre, de nem akarunk sokat bíbelődni, készítsük el à la lusta módon.

Lakos Benedek

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.