r
Nosalty Logó

Chanko nabe

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nihonka
Chanko nabe
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 237 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1179 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 24 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2029.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    1358 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    960.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    542 micro
  • β-karotin
    1917 micro
  • β-crypt
    187 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 237 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10147.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    1315 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    1505 mg
  • Nátrium
    6790 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.4 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    4804.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    979 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    560 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    602 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    756 micro
  • Kolin:
    441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    2712 micro
  • β-karotin
    9585 micro
  • β-crypt
    936 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    554 micro
Összesen 1179 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 24 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Készítsünk egy erős levesalapot, a miso paszta, szójaszósz, szezámolaj, fokhagyma és fűszerek is kerüljenek a fazékba.
  2. Amíg felforrósodik az alaplevesünk, készítsük el a zöldségeket, elégséges nagyobb darabokra vágni. A csirkehúst is kockázzuk fel.
  3. A forró levesbe egyszerre kerüljön bele a sok zöldség, majd a kockára vágott tofu.
  4. Ha átfőtt az egész, a csirkehúst egyszerre öntsük bele a forró levesbe, majd nyomkodjuk bele finoman, hogy ellepődjön.
  5. Ezután fedjük le fedővel, és vegyük le a tűzhelyről.
  6. Mire teljesen kihűl, a csirkehús porhanyósra párolódik benne, ne kevergessük.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 8203
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 09.

Ajánló

Aki szereti a pikánsat, bátran tegyen bele chili paprikát is, isteni finom lesz. Bármilyen zöldség és hús kerülhet bele, tetszés szerint többfajta gomba is, fő, hogy egy sűrű és pikáns "fazekat" készítsünk:-))

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Chanko nabe
Nihonka 340 recept

Ezt a levest akkor készítem, ha fogyókúrázom, és nincs időm főzögetni. Egyszerre sokat készítek, hűtőben 3-4 napig eláll, és csak melegíteni kell. Diétás és egyben a sok zöldség miatt egészséges is. A japánok télen gyakran fogyasztják, chilivel készítve, nagyon belemelegül az ember:-))) A "nabe" szó japánul fazekat jelent, ez az étel különösen a szumósok kedvence. Valójában bármilyen otthon lévő zöldséget belerakhatunk, a lényeg, hogy többféle és bőséges legyen.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!