r
Nosalty Logó

Borsós csirkepörkölt juhtúrós tésztával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nattakiri
Borsós csirkepörkölt juhtúrós tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 611 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2445 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 150 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    885.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    539 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3474 micro
  • Lut-zea
    2509 micro
Összesen 611 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    151.3 g

Zsír

  • Összesen
    52.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3540.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    299 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    436 mg
  • Foszfor
    1805 mg
  • Nátrium
    671 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    335 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1000.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    174 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1148 micro
  • Kolin:
    432 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    2157 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    10037 micro
Összesen 2445 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    865 micro
  • Lut-zea
    625 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kis kókuszzsíron megdinszteljük a hagymát (én most "rusztikusra" vágtam, értsd, akkora darabokra, hogy ne fakadjak sírva). Ráküldjük a kis kockákra vágott csirkemellet, szépen összeforgatjuk, amíg meg nem pirul.
  2. Nagyvonalúan megszórjuk csemege paprikával, kevés sóval és borssal. Apránként (fél deci) öntünk hozzá összesen kb. két-két és fél deci vizet, mindig akkor újratöltve, ha már nem úszik a vízben. (Nagymamám szerint létfontosságú, hogy sose tocsogjon a vízben, mert akkor főtt húst készítünk, azt meg nem szeretnénk).
  3. Körülbelül a második kör vízzel együtt hozzátesszük a borsót (nekem majdnem teljesen belement egy családi konzerv), és ha szükség van rá, még fűszerezzük. Például majorannával, vagy egy kis vegetával, az sosem árthat. Én most tettem bele chillipelyhet is, nem tett rosszat neki. Ha már fogyasztásra alkalmasnak néz ki, még szintén apránként hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot is. Ezzel még elrotyog magának két-három percig. (Sima paradicsommal is működne persze, de nekem most csak ez a fél doboz passzírozott volt.)
  4. Közben odatesszük főni a tésztát. Ha a husi kész van (nincs alatta víz, csak egy jó kis szaft), lehúzzuk a tűzről, és megkínáljuk egy kis tejföllel. Nekem most például egészen kevés volt, de az is nagyon sokat dob rajta.
  5. Ha megfőtt a tészta, leszűrjük, és belekeverjük a raguba. Közepes lángot rakunk alá, miközben belemorzsoljuk a juhtúrót. Még melegen tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1813
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 03.

Ajánló

Szerintem egy kis saláta vagy savanyúság jó hozzá, bár nekünk most nem volt. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nattakiri 4 recept

Mostanában annyira eltűntem a mexikói-olasz-indiai Bermuda-háromszögben, hogy igényem lett valami nagyon magyarosra, lehetőség szerint viszont maradtam volna a bio/szuperegészséges/kézműves/satöbbi hozzávalóimnál. Aztán eszembe jutott, hogy egy étteremben nem olyan rég ettem juhtúrós tarhonyát (benne, nem rajta!), este nyolckor viszont nem áll neki a dolgozó lány tarhonyát csinálni, úgyhogy teljes kiőrlésű tésztát választottam, és tizedannyi zsírt (az is kókusz), mint amennyit mondjuk nagymamám tett volna bele. Persze, ha lecsúszik két repeta, akkor ez is majdnem mindegy.  Ui.: Tudom, hogy nem valami guszta, de az íze mindenért kárpótol.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!