Besameles töltött cukkini és padlizsán recept

Besameles töltött cukkini és padlizsán
Besameles töltött cukkini és padlizsán
95 perc / előkészület: 35 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerintem nagyon finom, jó szaftos, könnyű elkészíteni. Nagyon jól mutat, kiadós, mégis könnyű étel.

A kertemben végre megnőttek a cukkinik és úgy gondoltam, ha már van saját cukkinim, akkor legyen saját cukkini receptem is. Ez lett belőle. Mindenkinek ajánlom.

hozzávalók / 6 adag

A cukkinihez

A besamelhez

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
szezon: nyár
kategória: töltött zöldség
mikor: ebéd
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

töltött cukkini és padlizsán csőben sütve, csőben sült húsos töltött padlizsán és cukkini, töltött cukkini besamel mártással
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkinikat megmossuk, meghámozzuk, félbevágjuk. Belsejüket kikaparjuk úgy, hogy kis csónakocskák legyenek, besózzuk és félrerakjuk. A padlizsánnal ugyanígy járunk el, csak nem kell meghámozni.
  2. Hagymát kockára vágjuk, és az olajon odarakjuk pirulni, mehet bele a hús, tovább dinszteljük. Fűszerezzük, a fokhagymát belereszeljük, a paradicsomot meghámozzuk és darabolva a husihoz adjuk, néha megkeverjük.
  3. Amíg a hús párolódik, megfőzzük sós vízben a rizst, ha kész, félrerakjuk.
  4. Ha a hús elfőtte a levét, 2-3 percig még pirítjuk. Megszórjuk aprított petrezselyemmel. Megkóstoljuk (jó fűszeres legyen, nem jó, ha sótlan). Hozzáütjük a tojást, keverünk rajta egyet és lezárjuk a tüzet.
  5. A húst összekeverjük a rizzsel (melegen).
  6. Egy nagyobb tepsit kizsírozunk, és szorosan belerakjuk a csónakokat, megtöltjük a finom húsos töltelékünkkel. 1 dl vizet öntünk a tepsibe.
  7. A megtöltött zöldségekre ráöntjük a besamelt, és előmelegített sütőben (190 fok) fóliával letakarva, 40 percig sütjük. Ezután eltávolítjuk a fóliát, ráreszeljük a sajtot és a sütőbe visszarakva 20-25 percig készre sütjük, pirítjuk.

Besamel készítése: 

  1. A vajat felolvasztjuk és hozzáadjuk a lisztet, fehéredésig pirítjuk (a lisztnek nem szabad nagyon megpirulnia, mert akkor nem lesz szép fehér a mártás).
  2. A tejet mikróban megmelegítjük, és a liszthez öntjük, folyamatos keverés mellett.
  3. Fűszerezzük (ne legyen sótlan). A sajt 1/3-át lereszeljük és a mártásunkhoz adjuk, újraforrástól 2-3 percig főzzük, jó sűrűnek kell lennie.

 

 

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 1400 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 88 903
elküldve: 38
receptkönyvben: 712
elkészítve: 42/48
Facebookon megjelent: 2

szakács

Évi baba

Mióta szakács: 2012.06.02.
38 recept

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

halfilé
Halfilé / halfilé cs, 2015-07-23 21:18

Nagyon szuper recept. Elkészítettem , egy kis pirospaprikát és majoránnát is tettem a húsraguba , tökéletes lett. Köszönöm a receptet.

urzsa
urzsa cs, 2014-07-31 23:36

Nagyon köszi a receptet,finom lehet.Valami hasonlót és is szoktam készíteni.
A besamel mártástól nagyon izgalmas.
Csak azt nem értem,mi lesz a padlizsánnal? Azt is ugyanúgy megtöltöd?
Köszönöm a választ!Zsuzsa

éva juhász
Évi baba / éva juhász szo, 2014-08-02 13:52

Kedves Zsuzsa!
Köszönöm!
Igen!
Az első pontban írtam, ugyan úgy készítjük mint a cukkinit, de a receptből ki is hagyható a padlizsán.
Nagyon szép hétvégét kívánok!
Évi

irina hkm
irina hkm sze, 2014-06-04 17:45

Isteni finom, már kétszer elkészítettem, az egész család rajong érte.

éva juhász
Évi baba / éva juhász p, 2014-06-13 10:09

Kedves Irina hkm!

Köszönöm a visszajelzést! Nagyon örülök, hogy ízlik, mi is nagyon kedveljük!
szép napot nektek!
évi baba

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva sze, 2012-08-15 22:47

Nagyon guszta, mesés látvány, köszönöm szépen, elkészítésre fel a héten, de jó van cukkinim és padlizsánom is, köszönöm.:-o

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva p, 2012-08-17 21:57

Én köszönöm, és a család, mesésen finom lett, az ebéd, - azt hiszem, ha az időjárás engedi, még ( cukkini és padlizsán miatt ), szeretném elkészíteni máskor is , és még az idén.
Köszönjük!! :-o
Éva-Anyóca

822