r
Nosalty Logó

Bécsi túrós palacsinta 2. - rumos palacsintával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsa
Bécsi túrós palacsinta 2. - rumos palacsintával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Az öntethez

A tetejére

Összesen 674 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Az öntethez

A tetejére

Összesen 2693 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Az öntethez

A tetejére

Összesen 205 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1002.1 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.3 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 674 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.5 g

Zsír

  • Összesen
    99.2 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    991 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4008.5 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    808 mg
  • Vas
    507 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    1183 mg
  • Nátrium
    586 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    325.3 g
  • Cukor
    202 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    420.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    675 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    741 mg
  • Retinol - A vitamin:
    669 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1245 micro
Összesen 2693 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.1 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

Az öntethez

A tetejére

Elkészítés

A palacsintához

  1. A palacsintához simára keverjük a lisztet a tejben eldolgozott sóval és tojásokkal, majd 15 percig állni hagyjuk. Hozzáadjuk az olajat és a rumot (ha szükséges egy kis szénsavas ásványvizet is). 8-10 palacsintát sütünk.
  2. A töltelékhez a mazsolát forró vízzel leöblítjük, meglocsoljuk a rummal.
  3. A vajjal/margarinnalal vékonyan kikenünk egy nem túl mély sütőedényt.
  4. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A maradék vajat/margarint habosra keverjük a cukorral, citromhéjjal és a tojássárgákkal.
  5. Hozzáadjuk a túrót és a rumos mazsolát, végül óvatosan a habot is.
  6. A sütőt előmelegítjük 200 C-ra. A palacsintákat megkenjük a túrókrémmel, feltekerjük, majd kettévágjuk és a vágott felükkel felfelé, kissé egymásra csúsztatva beletesszük a sütőedénybe.
  7. Az öntethez simára keverjük a tojást a tejjel és a cukorral, vaníliás cukorral. Rálocsoljuk a palacsintákra és forró sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  8. 5 percig pihentetjük, megszórjuk porcukorral és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 173
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 22515
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Zsuzsa 6 recept

A receptet a Nők Lapjában találtam, kisebb-nagyobb változtatásokkal készítettem el és mondhatom forrón is, hidegen is csuda finom! Én elkészítettem azt a változatot is, amikor egy sor túrós, egy sor barack lekváros palacsintával felváltva raktam teli az edényt, ez is nagyon finom lett, de számos variáció lehet, kinek-kinek az ízlése szerint

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

Az öntethez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!