r
Nosalty Logó

Barackos charlotte

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Barackos charlotte
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A piskóta megkenéséhez

A tejszínhabkrémhez

A díszítéshez

Összesen 1101 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A piskóta megkenéséhez

A tejszínhabkrémhez

A díszítéshez

Összesen 4408 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A piskóta megkenéséhez

A tejszínhabkrémhez

A díszítéshez

Összesen 242 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    68.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    553 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    775.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    243.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    684 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    665 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    548 micro
Összesen 1101 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    92.3 g

Zsír

  • Összesen
    274.4 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    2210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3102.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    661 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    1312 mg
  • Nátrium
    801 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    400.2 g
  • Cukor
    264 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    975.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2738 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    433 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    1288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2661 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    853 micro
  • β-crypt
    198 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2191 micro
Összesen 4408 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A piskóta megkenéséhez

A tejszínhabkrémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük, a sárgájákba belekeverjük a cukrot és a felolvasztott vajat, majd összekeverjük a krémet, a habot és a lisztet.
  2. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és nem előmelegített (!) sütőben megsütjük (a teteje aranybarna legyen).
  3. Még meleg állapotában lehúzzuk a piskótáról a sütőpapírt és jó alaposan megkenjük baracklekvárral, majd feltekerjük. 1-2 cm-es szeletekre vágjuk, és egy félgömb formát kibélelünk a szorosan egymás mellé rakott szeletekkel.
  4. Meleg vízben felolvasztjuk a zselatint, a tejszínhabot felverjük jó keményre. A habhoz keverjük a porcukrot és a konyakot, majd belecsurgatjuk a meleg zselatint. Az apró kockákra vágott őszibarackot a krémhez keverjük.
  5. A tejszínhabkrémmel megtöltjük a félgömb formát, és 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  6. Kivesszük, a félgömb forma alá egy tálat teszünk, majd megfordítjuk és levesszük róla a formát. A teteje őszibarackkal ízlés szerint díszíthető.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 246
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 44518
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyszerű születésnapi tortának, vagy csak úgy, különleges alkalomra desszertnek. Nagyon finom, kicsit körülményes az elkészítése, ugyanakkor nagyon látványos a végeredmény. Biztos sikert arat vele, aki elkészíti. Nem nagyon lehet elrontani. A félgömb alakú tálat leleményességel könnyen lehet pótolni otthon is megtalálható tállal. Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

A piskótához

A piskóta megkenéséhez

A tejszínhabkrémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek