r
Nosalty Logó

Babos-tejszínes csirkemáj

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Salamon Csilla
Babos-tejszínes csirkemáj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 521 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2081 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 184 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    471 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1069.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    566 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4170 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    891 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4161 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 521 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.3 g

Zsír

  • Összesen
    118.3 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1885 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4278.1 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    301 mg
  • Kálcium
    667 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    423 mg
  • Foszfor
    2263 mg
  • Nátrium
    533 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    728.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16679 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    84 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3563 micro
  • Kolin:
    1119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16643 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 2081 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1475 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1472 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    18 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemájat megmossuk, és felaprítjuk.
  2. A szalonnát kockára vágjuk, majd zsírjára pirítjuk, és rátesszük a csirkemájat. Mikor megpuhult, hozzáadjuk a felkockázott hagymát, sózzuk, borsozzuk, és meghintjük tárkonnyal.
  3. A babot leöblítjük, és a májhoz adjuk.
  4. Összefőzzük, ráöntjük a tejszínt, és még 4-5 percig együtt főzzük.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3702
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Babos-tejszínes csirkemáj
Salamon Csilla 1202 recept

Tartalmas egytálétel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!