r
Nosalty Logó

Babapiskótás krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jolán
Babapiskótás krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A sütialaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 628 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A sütialaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 2509 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A sütialaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 138 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.3 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    347 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 628 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    58.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1955.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    935 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    836 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    493 g
  • Cukor
    310 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1386 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 2509 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    4 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

A sütialaphoz

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A sütialaphoz

  1. Kevés tejjel, 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorralkikeverjük a pudingport.
  2. Keményre verjük kevés cukorral a tojások fehérjét.
  3. Felforraljuk amegmaradt tejet, és felfőzzük a pudinggal, majd belekeverjük akemény habot is, amit kevés ideig kevergetve főzünk.
  4. Kis ideig hűl a krém ezalatt.
  5. 30cm-es magas falútepsibelerakjuk a piskótákat. Jócskán megöntözzük a rummal elkevert meggylével, és rászórjuk a magozott meggyet. Ezután egyenletesen ráterítjük a krémet. Kihűtjük. (Így télen, ez nem nagy gond...)
  6. Tálalás előtt megszitáljuk kakaóporral.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 452
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 98168
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 22.

Ajánló

Szerintem fincsi lehet még felezett őszibarackkal vagy akár egy pikáns lekvárral is! Lényeg, jócskán meg kell "valamivel" locsolni a piskótákat, hiszen tovább már nem szívnak magukba semmiből sem nedvességet!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A karácsonyi tiramisu piskótáját elméreteztem, és maradt egy zacskóval. Gonosz törpe voltam, nem akartam, hogy csak úgy elmártogassák a kávéba... Volt még két kósza tojásfehérjém, maradék meggyem és ez lett belőle :-).

Hozzávalók

A sütialaphoz

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!