Almás bögrés recept

1 adag
982
kcal
Almás bögrés
Almás bögrés
receptkönyvben hozzászólások (203)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennek a süteménynek az elkészítéséhez nem kell mérleg. Bögrével adagoljuk a hozzávalókat. A bögre méretétől függően alakul a tepsi mérete is.
Ha  egy 2,5 dl-es teáscsészével mérünk, akkor egy kisebb méretű  tepsit válasszunk hozzá. (kb. 20x25-öset)

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
alkalomválasztó: mesés este
kalória: magas
diéta: tejmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

bögrés almás süti, almás-meggyes-diós süti, almás bögrés süti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat az olajjal és a cukorral habosra keverjük.
  2. A többi hozzávalóval elkeverjük és tepsibe öntjük.
  3. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 342 172
elküldve: 137
receptkönyben: 5 762
elkészítve: 198/301
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (203)

hopedaddy
hopedaddysze, 2014-08-13 12:16

Egyszerűen elronthatatlan! Nagyon finom ,, tepsismaffin" ízű. Duplaadaggal csináltam, hogy nekem is maradjon : )

macska11
macska11szo, 2014-03-15 19:43

Szia !
Már jó ideje elmentettem a receptedet és vártam az alkalomra - ami ma elérkezett ! Megsütöttem és nem tudtunk neki ellenállni, még langyosan megkóstoltuk. A férjem kifejezett kérése volt, hogy írjam meg, hogy EZ ISTENI ! (egyébként is megírtam volna :-D). Felvéve a családi kedvencek közé ! Köszi a receptet !
üdv Sylvia

mraklau
mraklausze, 2014-02-26 11:16

Amióta megtaláltam ezt a receptet, mindig ezt csinálom,ha gyorsan kell finomat sütni.

Neju
Nejup, 2014-02-21 15:15

Sajnos nekem nem egyértelműek a mennyiségek. A Story-ban Kiki, 2,5 dl-es bögrét említesz, de azt is, hogy a bögre méretével változik a tepsi mérete is. Én pl. kisebb bögrét használnék. Akkor viszont mi van a nem bögrés hozzávalókkal? A nem bögrés hozzávalók (olaj, tojás, szódabikarbóna, sütőpor érdekel) 2,5 dl-es bögréhez vannak viszonyítva? Ha választ kapok valakitől, mindenképp kipróbálom, mert ha ennyien dícsérik, biztos finom!

Tóth Krisztina
Tóth Krisztinap, 2014-02-21 18:24

Szia! Igen a nem bögrés hozzávalók is a 2,5 dl-hez vannak viszonyítva. Üdvözlettel Kiki

ildikocska82
ildikocska82szo, 2013-11-09 17:37

Kedves Kiki! már régebben ráakadtam a receptedre, akkor azért tetszett meg mert nem volt mérlegem és ezt nem kellet méricskélni. Most már van mérlegem de még mindig ez az egyik kedvenc sütim már nagyon sokszor elkészítettem mindig finom, én is szoktam variálni vele más gyümölcsökkel úgy is tökéletes!. Most csak szeretném megköszönni ezt a kitűnő receptet!

surev01
surev01sze, 2013-10-23 08:42

Szia! Megsütöttem, kapásból dupla adaggal indítottam, mert ma jönnek anyósomék is. Nagyon finom, könnyű tészta. Köszönöm a receptet. Sokszor el fogom készíteni. Köszönet érte! Üdv: Vera

atarkoi
atarkoik, 2013-09-17 16:41

alma + szilva + mandula = gyors + finom +konnyu!! barmikor elokaphato, barmilyen gyumolccsel mukodik, dio, v mandula, v mogyoro? mind jo bele. Szuper! koszi a receptet:))

Zsuzska68
Zsuzska68k, 2013-02-19 11:58

Gyors, könnyen elkészíthető és ami a legfontosabb NAGYON finom!!! Most állok neki kb 6. alkalommal megsütni. Köszi a receptet :)

patricia.zsofia
patricia.zsofiav, 2013-02-17 15:26

remélem dio nelkul is mukodik a recept mert az eppen elfogyott es kulfoldon egy vagyonert aruljak.

vtimi74
vtimi74p, 2013-02-15 23:09

Ez annyira finom lett, hogy észre sem vettem mikor fogyott el! Kb. fél óra alatt, ja és dupla adag :) Mindent pont így csináltam, tökéletes tésztájú, könnyű, nem fojtós, isteni! Köszönöm a receptet!

Halász Lali
Halász Lalik, 2013-02-05 17:41

Köszi, nagyon jó lett. Bár a fahéj nem a kedvencem, legközelebb megpróbálom nélküle.

Gabesy
Gabesysze, 2013-01-30 20:40

Szia Kiki!

Egy héten belül többször is elkészítettem, mert annyira egyszerű és finom:)
Éppen sül egy adag, viszont fahéj és alma nem volt itthon ezért ezek kimaradtak.
Majd egy üveg cseresznyebefőttel pótoltam:)
Remélem így sem lesz rossz:)
Köszönöm!

Üdvözlettel,
Gábor

Tóth Krisztina
Tóth Krisztinak, 2013-01-29 11:28

Sajnos még margarinnal nem próbáltam. Én olvasztva annyit tennék bele mint az olajból. Üdv Kiki

ambrusmariann
ambrusmariannk, 2013-01-29 11:30

Én is pont így gondoltam. Na akkor most próba-cseresznye. Azért nem megyek el a boltba :-D Megírom majd a tapasztalatot

ambrusmariann
ambrusmariannv, 2013-02-03 15:53

Nagyon jó lett margarinnal is, kb 3/4 kockát tettem bele felolvasztva. Ja és szódabikarbóna helyett véletlenül sütőport tettem bele. Na az sem rontotta el.
EZ EGY TUTI RECEPT NEM LEHET ELRONTANI!!!! HURRÁ-HURRÁ

gasztronagyi
gasztronagyip, 2013-01-25 18:05

Nagyon finom, egyszerű, szép. Mit is mondjak még róla? Megy a receptkönyvbe!:)

kiralyfinta
kiralyfintav, 2012-11-25 23:05

Szeretném megkérdezni, hogy sütés előtt a tepsit sütőpapírral ajánlatos bélelni vagy margarinnal kikenni, lisztezni. Előre is köszi :)

Zsé_83
Zsé_83p, 2012-10-19 09:22

Köszönöm a receptet, tegnap én is kipróbáltam. A cukor helyet xilittel édesítettem, így abból kicsit többet használtam (össz.: 1 és 1/4 bögrét), ill. meggy helyett szilvát raktam bele (1 bögrét). A dió mennyiségét is növeltem kicsit (össz.: 3/4 bögrényit adtam hozzá), hogy intenzívebbek legyenek az ízek.
A végeredmény egy isteni süti lett! :)

cjey
cjeycs, 2012-10-11 17:53

epp sutom nagyon jol nez ki a sutobe,es mennyei illata van,koszonom szepen:)isteni recept

Manyu1
Manyu1cs, 2012-10-04 21:23

Most sült ki, nagyon-nagyon finom lett! (A fél bögre meggy 1 bögre lett.) Köszönöm!:)))
Brutális...

tenger
tengerszo, 2012-09-22 16:32

Már régen elmentettem a receptet és gyakran sütöm ezt a sütit, nagyon szeretjük.

Szerinted/szerintetek meggy helyett szilvával is finom lenne? (Nagyon rákattantam a szilvára..:-) )

Üdv,

t

Tóth Krisztina
Tóth Krisztinaszo, 2012-09-22 16:49

Szia! Próba cseresznye :-)) Szilvával még nem sütöttem, de szerintem működik a recept más gyümölccsel is. Üdv Kiki

IldikoSztraka
IldikoSztrakah, 2012-09-17 06:55

Ma kiprobaltam :) Pontosan betartottam a mertekegyseget - a hofokot ( 175C = 350F ). Nekem 50 perc kellett de valoszinu az uvegedeny miatt .( Tovabba Nallunk a cukrot cukornadbol nyerik s nem cukorepabol - igy nem lett olyan edes mint otthon) . Siman elbirta az uveg meggyet is :) , vajazott - lisztezett uveg tepsiben sutottem -
Vendegsegbe vittem az amerikai ismeroseim nagy nagy oromere . kepek a Facebook-n :)
Koszonjuk a remek ,konnyu es gyors receptet - kedvenc marad !
Ildiko-Los Angeles

Ancsa42
Ancsa42h, 2012-07-23 13:01

Én is elkészitettem és vittem magammal kóstolót a munkahelyemre. (Étterem és Abc egyben)Nagyon izlett mindenkinek.Sajnos azt a hibát is elkövettem,hogy a főnökömet megkináltam,mert megkért,hogy a másnapi desszertként amit kiadunk a vendégeknek ezt készítsem el.Azt hittem viccel:-)Nem annak szánta.Csekély 150 szeletre való kellett.Igazából az alma szeletelése az, ami kissé hosszadalmas volt.Azonban nagyon jól sikerült és finom is lett.A vendégek is jól jártak és az elismerés az enyém volt:-)Azért legközelebb csak a kolleganőimet kínálom meg:-)

katyka57
katyka57h, 2012-05-14 10:50

Megsütöttem én is, isteni finom lett, egy egész üveg magozott meggyet tettem bele, simán bírta:))
Nagyon nagy sikere volt, úgyhogy a hétvégén ismétlés lesz! :)))

misibea
misibeak, 2012-05-08 15:52

Szia, Kiki! Megsütöttem az almás sütidet, isteni finom lett! A recepted zseniális! :-) Nagyon sokféle almás és egyéb kevert sütit kipróbáltam már, de ez veri az összes eddigit!!! :-) Nagyon örülök, hogy ráakadtam receptedre, igazán nagyon köszönöm! Csak almát tettem bele, mert nem volt meggyem itthon, de így is mesés lett! :-) Legközelebb fahéj helyett kipróbálom csak citromhéjjal. :-) Most pedig megyek és átolvasom a többi receptedet is! :-) Még egyszer köszi! :-)

judice
judiceszo, 2012-04-21 20:48

Annyira nem vagyok odáig a piskótás receptekért, de ez valami isteni lett! Mindjárt megyek és ismét elkészítem:)

blondevilke
blondevilkecs, 2012-03-22 19:50

Most cukor helyett édesítőszerrel csináltam, és még jobb lett. Így nem olyan édes. Kicsit "szárazabb" a tészta bele kell nyomkodni a tepsibe, de amikor megsül, mintha egy szépen szeletelhető morzsás sütit ennénk. A tetejét még pluszban megszórom diódarabokkal, ami megpirul és egy plusz diós ízt ad a sütinek.
Kedvenc almás sütim!

MeeCee
MeeCeecs, 2012-03-08 16:42

Egyesek panaszkodtak, hogy száraz a tészta. Mindent alaposan ki kell mérni, különös tekintettel az olajra, és végig ugyanazt a bögrét használni (;-D) és akkor ez a süti pont olyan lesz, amilyennek lennie kell. Már a kikevert tészta sem száraz, a kész sütemény pedig finom puha, cseppet sem fojtós. Én légkeveréssel sütöttem 170 fokon, és 30 perc kellett neki. Ja, és elbírta az 1 csésze meggyet is. Nagyon finom, máskor is el fogom készíteni.

982