r
Nosalty Logó

Áfonyás florentiner szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nyuszikutya
Áfonyás florentiner szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Tetejére

Díszítéshez

Összesen 537 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Tetejére

Díszítéshez

Összesen 4281 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Tetejére

Díszítéshez

Összesen 412 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 537 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    58.5 g

Zsír

  • Összesen
    270.3 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    653 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2462.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    576 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    1123 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    430.1 g
  • Cukor
    248 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1532 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1500 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    389 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 4281 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 412 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Tetejére

Díszítéshez

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A vajat, a liszttel, a porcukorral, a reszelt citromhéjjal és a sóval összetörjük egy villával. Hozzáadjuk a tojást, és összegyúrjuk. Hűtőben pihentetjük 30 percig. 30x30 cm- es tepsit kibélelünk sütőpapírral. 2 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, amit a tepsibe teszünk.
  2. 170 fokon, 10 percig elősütjük a tésztát.

Tetejére

  1. A mézet, a cukrot, a tejszínt, a vajat és a citromhéjat egy lábosba tesszük. Felforraljuk a hozzávalókat, majd hozzáadjuk a szeletelt mandulát és az apróra vágott vörös áfonyát. Megkeverjük, és az elősütött tésztára egyenletes vastagságban felkenjük. Visszatesszük a sütőbe 8-10 percre, amíg a mandula kissé megpirul.
  2. Ha kihűlt, 3x3 cm -es kockákra szeleteljük. (Én pizza szeletelővel szoktam.)
  3. A csokoládékat, 1-1 teáskanál olajjal, gőz felett felolvasztjuk. A sütemények egyik oldalát belemártjuk az olvasztott csokoládéba, majd sütőpapíros tálcán hagyjuk megdermedni.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2323
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 08.

Ajánló

Ajánlom karácsonyra, akár ajándékba is, sokáig friss marad!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Áfonyás florentiner szelet
Nyuszikutya 51 recept

Egy régi, karácsonyi magazinban láttam meg a receptet. Mivel nem szeretem a kandírozott gyümölcshéjakat, ezért a receptben aszalt vörös áfonyára cseréltem. Nagyon bevált ez a recept, így sosem hiányozhat a karácsonyi aprósütemények közül. Azért is teszem fel időben, hogy próbáljátok ki, és a ha ízlik, újra elkészíthetitek az ünnepekre!

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Tetejére

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!