Ecet

Ecet

Leírás

Számtalan fajta ecet közül válogathatunk. A tömény ecetsav rendkívül maró hatású, ezért konyhai felhasználásra az ecet csak 5-10 %-os hígításban alkalmas. Általános szabályként elmondható, hogy a minél alacsonyabb egy ecet savtartalma, annál kifinomultabb ízre számíthatunk. A 10-15 %-os étkezési ecetsav tartósítószerként alkalmazható. A biológiai (erjedéssel készülő) ecetek közül a legerősebb a 10%-os ételecet, ezt savanyításra, pácolásra használhatjuk, különösebb zamata nincs. A borból erjesztett fehér-és vörösborecetek savtartalma már lényegesen alacsonyabb (6 % körüli), ezek főként saláták ízesítésére szolgálnak. Beszélünk még gyümölcsborecetekről (5 %-os savtartalommal) és ugyancsak megtalálhatók a kínálatban a hasonló savtartalmú ízesített ecetek: a gyümölcs- és fűszerecetek (pl. almaecet, málnaecet, különféle zöldfűszer ecetek). Az összes ecetek legkiválóbbika pedig a bársonyos balzsamecet.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Gyári kiszerelésben, szobahőmérsékleten.

100g Ecet

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0.04 g

víztartalom

94.78 g

gramm ecet?

Top ásványi anyagok

Kalcium

6 mg

Foszfor

4 mg

Nátrium

2 mg

Magnézium

1 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

Kalcium

6 mg

Vas

0.03 mg

Magnézium

1 mg

Foszfor

4 mg

Nátrium

2 mg

Cink

0.01 mg

Réz

0.006 mg

Mangán

0.055 mg

Szelén

0.5 µg

szénhidrát

cukor

0.04 g

víz

94.78 g

vitaminok

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!