Dinsztelt káposzta recept

1 adag
173
kcal
Dinsztelt káposzta
Dinsztelt káposzta
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Magam sem tudom eldönteni, hogy a fehér, vagy a lila káposztából készült dinsztelt káposztát szeretem jobban.
A napokban kaptunk egy kis disznótoros kóstolót, ahhoz úgy gondoltam, fehér káposztából készítem.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Disznó és szárnyas sültek mellé is kiváló köret.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: Márton-nap
fogyókúra: paleolit fogyókúra

receptkategóriák

egyéb elnevezések

párolt káposzta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, majd négybe vágjuk és kivágjuk a torzsáját.
  2. Vékonyan (kb. 3 mm szélesen) felszeleteljük.
  3. A káposztát egy nagyobb lábasba tesszük, aláöntünk 2 dl vizet, hozzáadjuk a zsírt, a sót, valamint a köménymagot és élénk tűzön, időnként megkavargatva, fedő nélkül dinszteljük.
  4. Amikor félig megpuhult, hozzáadjuk az ecetet is, amivel tovább pároljuk.
  5. Amennyiben szükséges, nehogy odaégjen, nagyon kevés kb. 1 dl vízzel pótolhatjuk az elpárolgott vizet.
  6. Kb. 35 perc alatt kész a káposzta, akkor zsírjára sütjük. Úgy jó, ha nincs túlzottan puhára párolva.

  • költség: 135 Ft
  • elkészítettem: 85 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 142 082
elküldve: 9
receptkönyben: 517
elkészítve: 9/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
170 recept

Hozzászólások (11)

stee146
stee146sze, 2013-08-28 19:19

Én tettem még bele 1-2 löket szójaszószt is. Ez biztos szentségtörés, de baromi finom lett tőle!
:)

zsuzsa.sulyok
zsuzsa.sulyokp, 2013-02-22 12:46

-nálam is, ---"az isteni, (anyukám) dinsztelt káposztája"---, -úgy kezdődik hogy olajon egy kis cukrot pirítunk...---(sőt, a sóskaszósz is így kezdődik)...

-őszintén szólva, nagyon sokszor megnézek olyan recepteket IS, -amikről, úgy gondolom, hogy én is nagyon jól el tudom készíteni, -de, érdekelnek mások ötletei is!, -és nagyon sokszor "hasznosítom": -variálom, változtatom stb., -az itteni receptekből, és a -"Hozzászólásokból" is...,---köszönöm mindenkinek aki, ---- "vesződik vele"....

Gabci89
Gabci89p, 2011-02-18 09:33

És megintcsak másképp csinálom. Forralok vizet, öntök bele ecetet és ezzel leforrázom a káposztát. Egy edényben pirítok hagymát, majd ráöntöm a leforrázott káposztát, öntök alá egy kis vizet, mézzel ízesítem, majd lefedve párolom jó sokáig. ISteni finom :)

visnyoo
visnyooszo, 2010-11-13 22:27

..én is majdnem így, de nem sózom le előre, azaz cukrot karamellizálok olajon,, abba bele egy nagy fej karikára vágott hagyma, rögtön rá a káposzta, kiskanál örölt kömény, 1 teáskanál ecet, 1 csapott evőkanál vegeta, amikor levet eresztett, kb. 10 - 15 perc, akkor megkóstolom a levét és akkor még, ha szükséges, teszek hozzá köményt, vagy ecetet. Akár fehér, akár lilakáposztából csinálom, mindkettőt szeretjük nagyon. A fehér káposztát azért kedvelem jobban, mert nem lesz tőle lila napokig a kezem:-)))))

jánosi zoltánné
jánosi zoltánnészo, 2010-11-13 18:03

Nekem van egy diétás receptem Ezt mi is dinsztelt káposztának hívjuk A felszelt fehér káposztát sós vízben megfőzzük. Leöntjük a káposztáról a vizet. Készítünk egy salátalét cukor, ecet , só,/ tengeri só/, köménymag ,víz összetétellel. Ezt ráöntjük a káposztára és kész. Egy óra múlva fogyasztható.Én sült oldalassal és krumplipürével szeretem. Jó mással is és másnap is.

nyba
nybah, 2011-11-14 21:03

Bocs de ebbe mi is a diétás ? Vagy most akkor mi is van mert valami nem igazán oké!

nyba
nybav, 2011-11-20 13:34

2010.11.13 18:11
jánosi zoltánné
Nekem van egy diétás receptem Ezt mi is dinsztelt káposztának hívjuk ...........................................????????????

Na , azt kérdem én , hogy érthető legyek - ebben mi a diétás- ?
De hagyjuk is mert valószínűleg valami félreértés lesz itt, vagy gépelési probléma!

Muci
Mucip, 2011-11-18 17:04

Senki sem állította, hogy diétás !
Üdv.: Muci

Sáfrány Jánosné
Sáfrány Jánosnészo, 2010-11-13 10:33

Hát én egy hangyányit másképpen tanultam, nem sózom be a káposztát csak a lábosban megsózom
fedő alatt úgy párolom s én Herlendinével értek egyet , tejföl nem kell rá az már akkor nem dinsztelt káposzta közelebb áll a főzelékhez, azigaz ahány ház annyi szokás bocs.

Herlendi Mihályné
Herlendi Mihálynészo, 2010-11-13 08:20

Én is igy szoktam csinálni a cukrot megpiritom és bele rakom a hagymát és azzal
sütöm és utána a kifacsart piros és fehér káposztát össze keverve bele rakom
rakom rá köménymagot és öntök hozzá egy kis ecetet és fedö allat dinsztelem
közben meg keverem és nagyon finom a gyerekeim kedvence.

Klári néni
Klári nénics, 2010-11-11 14:42

Nagyon finom a fenti módon is, de én anyukámtól nem így tanultam, hanem így: Lilakáposzta vékonyra szeletelve,olajon megdinsztelve, kb. cseresznye nagyságú hagyma bele még, ezzel is dinsztelni, kb. 5-6 perc után egy tk. ecet még kell + kicsi víz. Lefedni párolni, de nem halálra főzi /dinsztelni/, amikor már jó , karamellizált cukrot bele, frissen őrölt borssal, őrölt köménymaggal fűszerezni, a legvégén bele kb. 1 dl tejföl. Ezzel egyet rotyantani és kész. Isteni! Ja az elején elfelejtettem, hogy a szeletelés után megsózni, állni hagyni, kinyomkodni és az olajon dinszteléssel folytatni...

Legfrissebb cikkek

3 praktika tojáspucoláshoz
3 praktika tojáspucoláshoz
Főtt tojást pucolni senki sem szeret, ellenben ezekkel a trükkökkel pillanatok alatt elvégezhetjük a piszkos munkát!
8 étel, amit eddig biztosan rosszul ettél
8 étel, amit eddig biztosan rosszul ettél
Mindannyian igyekszünk minél egészségesebb ételeket fogyasztani. Kérdés, hogy valóban egészségesen fogyasztjuk-e őket! Itt van pár meglepő tipp arra, hogy tényleg így van-e.
173