Babéros burgonyafőzelék recept

Babéros burgonyafőzelék
Babéros burgonyafőzelék
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megérkezett a jó idő, így könnyedebb ételeket szívesebben fogyasztunk. A vagdalt amivel tálaltam, szintén könnyed, és illett a főzelékhez. A rántás ízlés dolga, van aki sűrűbb, van aki szinte "leveses" főzeléket készít, mert úgy szereti. A receptben a rántáshoz megadott liszt és olaj/ vagy zsír mennyiségét ízlésünk szerint növelhetjük, vagy csökkenthetjük.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tavaszi fasírttal tálaltam, melynek receptje itt található.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

krumplifőzelék, tejfölös burgonyafőzelék, babérleveles krumplifőzelék
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megtisztítjuk, karikára vagy kockákra vágjuk, és annyi sós vízben, amennyi ellepi, a babérlevéllel együtt puhára főzzük.
  2. A zsírból és lisztből zsemleszínűre pirított rántást készítünk: mikor a rántás még világos, beletesszük az apróra vágott hagymát, együtt pirítjuk, közben keverjük, nehogy leégjen. Majd egy kevés vízzel és a főtt burgonya levével felengedjük, és a burgonyára szűrjük.
  3. Belekeverjük a tejfölt, ízesítjük ecettel, cukorral, őrölt borssal, és felforraljuk.
  • költség: 900 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 539
össznézettség: 296 809
elküldve: 21
receptkönyvben: 910
elkészítve: 124/126
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Sweetly

Mióta szakács: 2012.03.15.
97 recept

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

replika
receptteszter / replika v, 2016-03-06 21:31

Szia, en aut szeretnem megkerdezni, hogy ha meg emlekszel: a feltetet hogyan keszitetted? Ha jol latom, repa van a fasirtban. Koszonom :)

Norahabraham
Norahabraham cs, 2014-03-06 19:20

en is elkesziettem ma es nagyon finom lett!
a ferjem nagyon valogatos ember, es amint megkostolta, ramnezett es ezt mondta:
-Elso osztalyu ! -na nala ez a legjobbat jelenti;)

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly cs, 2014-02-13 18:55

Kedves Katalin!

Túl sűrű lett? Túl híg lett? Íztelen lett? Túl édes lett? Kemény lett vagy szétfőtt a burgonya? Ezeken kívül mást elrontani nem lehet rajta. Viszont a felsorolt "hibákat" könnyen helyre lehet hozni.

Konyhatündér.2013
Konyhatündér.2013 szo, 2014-01-18 10:02

Igazán finom a recept! Köszi, hogy felraktad! :)
Sokadjára készítettem el, de még mindig ugyanolyan jó! :D

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly cs, 2014-02-13 18:58

Kedves Konyhatündér!

Örülök, hogy tetszik és már többször elkészítetted! Már csak ezért is érdemes volt akkor feltöltenem! :) Köszönöm a visszajelzést! :)

348