Fejessaláta ecetes lében recept

1 adag
48
kcal
Fejessaláta ecetes lében
Fejessaláta ecetes lében
receptkönyvben hozzászólások (40)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elnézést azoktól, akiknek ez a recept nem mond semmit, mert úgy érzik, ezt mindenki ismeri, vagy netalántán túl snassznak találják a sok különleges salátarecept mellett. De bizony van, aki a szakácstudománynak annyira az elején jár, hogy még ennek az egyszerűnél is egyszerűbb salátának az elkészítése is gondot okoz. Azoknak ajánlom ezt a receptet. Nálunk a tojásos nokedli elmaradhatatlan kelléke. smiley

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nem érdemes túl hamar elkészíteni, mert a saláta az ecetes lében könnyen fonnyad, és úgy már nem olyan élvezetes. Ha előre akarjuk elkészíteni, akkor a salátát mossuk meg, csepegtessük le, készítsük el a levét (mindezeket tárolhatjuk a hűtőben), és csak felhasználás előtt 1/2-1 órával tegyük a levébe.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

ecetes saláta, fejessaláta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A salátát leveleire szedve 10 percre vízbe áztatjuk.
  2. Kb. 3/4 l vízben elkeverjük az ízesítőket.
  3. A salátát még folyóvízben is megmossuk, lecsepegtetjük, és nagy darabokra tépkedve a salátalébe rakjuk.
  4. 1/2 órát állni hagyjuk.
  • költség: 150 Ft
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 52 897
elküldve: 8
receptkönyben: 453
elkészítve: 63/67
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
263 recept

Hozzászólások (40)

Csillag76
Csillag76k, 2014-06-10 21:12

Nekem nagyon jól jött, fogalmam sem volt hogy kell csinálni! Köszönöm szépen :)

Fahéj
Fahéjk, 2014-04-22 11:18

Igazán nincs mit! Örülök, hogy hasznosnak tartod. :)

Kriszta6
Kriszta6szo, 2014-03-15 14:17

Kedves Fahéj!
Nagyon köszönöm a receptet, rátaláltam végre a gyerekkori ízre, ezt keresem régóta. Természetesen tojásos nokedli mellé készítettem, hiszen itt a tavasz.
Pogácsa

Fahéj
Fahéjszo, 2014-03-15 18:56

Örülök, hogy megtaláltad. Én is tojásos nokedlivel szeretem a legjobban, de csirkepaprikással se kutya. :-)
Üdv: Fahéj

Rabiola
Rabiolah, 2013-12-02 13:27

Kedves Fahéj Ausztriában élek, és elkezdtem főzni sütni, mert az itteni étel nem hasonlítható össze a magyar konyhával, rántottán kívül semmit sem csináltam még, kezdés a tojásos nokedli salátával, köszönöm a segítséget a receptek által!

Fahéj
Fahéjh, 2013-12-02 21:13

Igazán nincs mit! Jó sütés-főzést kívánok: Fahéj

dallam'75
dallam'75v, 2013-06-23 09:58

Szia! Én ugyan már talán nem vagyok kezdő, de köszönöm a receptet! Soha nem tudtam belőni pontosan a levet:) Állandóan kóstolgattam, soha nem volt az igazi. Végre egy pontos tökéletes recept. Köszönet érte!

Bikuti
Bikutih, 2013-06-17 12:06

Kedves Fahéj!

Köszönöm, hogy gondoltál ránk (kezdő szakácsokra) is! :) Elkészítettem és szuper lett! :)

BZsuzsi
BZsuzsiv, 2013-05-26 11:23

Én mindig csak idétlenkedtem a saláta levének elkészítésével. Nem szeretem az ecetes levet kóstolgatni, ezért soha nem volt az igazi! De EZ a RECEPT TÖKÉLETES!!!!!

Annus
Annush, 2013-05-20 19:27

Nagyon hasznos volt a recept. Nálunk csak 15%-os ecet volt, abból 3 kanállal tettem bele. Tökéletes lett. Köszönöm szépen!

Fahéj
Fahéjh, 2013-05-20 20:34

Igazán nincs mit! Örülök, hogy hasznosnak bizonyult a recept. :)

Marcsi53
Marcsi53v, 2013-05-19 10:40

Szerintem is az arányokkal van általában a probléma. És ez így tényleg nagyon egyszerű és aki nem tudja annak nagyon nagy segítség, így nekem is:). Köszi.
üdv. Marcsi

Fahéj
Fahéjv, 2013-05-19 12:46

Igazán nincs mit! :) Én erre akkor jöttem rá, amikor az egyik rokonom panaszkodott, hogy ő mindent beletesz a lébe, mégse jó. Aztán kiderült, hogy mindenből csak egy csipetnyit tett bele. Ebbe pedig annál jóval több kell, csak ez olyan hihetetlennek tűnik. :)
Üdv: Fahéj

afonyka
afonykav, 2013-02-17 19:33

Kaptam végre egy fejet. Igaz, hogy én forrázva szeretem, de a lé ugyanez, csak a hőmérséklet nem. Köszi a receptet.

Fahéj
Fahéjv, 2013-02-17 19:36

Igazán nincs mit. Én a forrázottat más recept alapján készítem, fokhagymásan. De biztos így is finom.
Üdv: Fahéj

afonyka
afonykav, 2013-02-17 21:43

Esetleg azt a receptet is feltehetnéd. Biztos érdekelne másokat is.

.Méhecske.
.Méhecske.h, 2013-01-28 14:49

Szia Fahéj,

..épp ezért jövök erre mindig, mert a legegyszerűbb dolgok a legjobbak!!
Ezt az ízt milyen nehéz eltalálni! De Neked köszönhetően ezentúl már egyszerű és nagyszerű!
Köszi!
Méhecske

Fahéj
Fahéjh, 2013-01-28 19:20

Kedves Méhecske!
Örülök, hogy ízlik! Tényleg az a gond, hogy sokan nem is hiszik, hogy ennyi sok só és cukor kell hozzá, és nem merik beletenni. Úgy persze ízetlen. Így viszont nagyon finom. :)
Üdv: Fahéj

felkelonap
felkelonapp, 2012-08-24 12:02

Kedves Éva!
Én sem tegnap óta főzök, de mindig gondot okozott a salátalé elkészítése. Most kipróbáltam a
te recepted szerint, s tényleg tökéletes :-) Köszönöm szépen, hogy megosztottad velünk!
Szép napot neked!
Ági

Fahéj
Fahéjp, 2012-08-24 13:29

Kedves Ági!
Örülök, hogy a te ízlésednek is megfelel! :) Sokan ott vétik el a salátalevet, hogy nem hiszik, viszonylag milyen sok cukor, só kell bele, így nem is tesznek bele eleget.
Üdv: Fahéj

wendynaja
wendynajak, 2012-06-12 17:59

En is koszonom mert meg soha nem csinaltam es jo tappont volt, koszonom

Fahéj
Fahéjk, 2012-06-12 22:12

Én is épp ma csináltam, és nem győzök belőle eleget enni, úgy szeretem. Remélem, Neked is beválik! :)

nbeatrix
nbeatrixp, 2012-01-27 15:57

Jó hogy megosztottad velünk! :)
Én személy szerintem nem szeretem az ecetes levet kóstolgatni, persze ha elkészül, akkor már nincs vele bajom.
Szóval nekem az arányok miatt nagyon hasznos a recept!
Köszi: Bea

NovakAndi
NovakAndiszo, 2012-03-31 13:31

Kedves Fahéj!
köszönöm, hogy megosztottad velünk a receptet. Én már elég régen főzök, de sokszor sikerült a salátám vagy túl ecetesre, vagy íztelenre, nehéz eltalálni az arányokat. Épp ezért jó, hogy ti, akik már kitapasztaltátok mi a tökéletes arány, megosztjátok ezt velünk!
üdv, Andi

Fahéj
Fahéjszo, 2012-03-31 13:52

Köszönöm, Andi, hogy Te is így gondolod! Nekem pl. egyik kedves rokonom kérdezte, hogy csinálom a salátát, mert ő is ugyanazokat a hozzávalókat teszi bele, de mégse lesz olyan jó, mint az enyém. Akkor felsoroltam neki, miből mennyit tegyen, és igen elcsodálkozott, hogy olyan sok cukrot és sót vesz fel a lé. Azt mondta, magától sose mert volna ennyit rakni bele. Pedig ez így finom, kevesebbtől ízetlen marad. Írják a könyvek, hogy "ízlés szerint", az addig oké, de ki gondolná, hogy ez ebben az esetben tetemes mennyiséget jelent?
Szép hétvégét: Fahéj

Bató Edit
Bató Editk, 2011-10-18 12:40

Kedves Éva!
Ne kérj elnézést, mert a saláta így elkészítve nagyon finom!
Edit

Legfrissebb cikkek

Ez aztán a tökös zöldség!
Ez aztán a tökös zöldség!
Az egyik legkarrieristább zöldség minden bizonnyal a sütőtök, hiszen nem semmi teljesítmény bébiétel-alapanyagból feljönni a sztárséfek őszi kedvencei közé!
A hét szakácsa: Redy
A hét szakácsa: Redy
Eheti kiemelt szakácsunk, Redy, alias Edit nagymamájától leste el a főzés csínját-bínját. Nem volt nehéz dolga, hiszen mentora egy egész Duna-parti üdülőnek főzött akkoriban.
8 vacsoraötlet maradék csirkéből
8 vacsoraötlet maradék csirkéből
Vasárnap csirkét sütöttem a családnak, és sajnos nem fogyott el maradéktalanul. Gondolom ismerős a történet, ezért megosztok veletek egy két maradékmentő ötletet.
48