r
Nosalty Logó

Tojáslikőrös csúcs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maria.
Tojáslikőrös csúcs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 3% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Krém

Alap

Máz

Összesen 374 kcal
  • 3% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Krém

Alap

Máz

Összesen 3747 kcal
  • 3% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Krém

Alap

Máz

Összesen 434 kcal
  • 3% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 374 kcal
  • 3% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    190 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1274.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    374 mg
  • Foszfor
    533 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    441.6 g
  • Cukor
    310 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1029 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    960 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    828 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 3747 kcal
  • 3% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 434 kcal

Hozzávalók

Krém

Alap

Máz

Elkészítés

Krém

  1. A vízből, cukorból és a kukoricakeményítőből kását főzünk. Belekeverjük a csokoládét, amikor elolvadt, belekeverjük a zsíros margarint. Addig keverjük levéve a tűzről, amíg egynemű nem lesz.
  2. Szobahőmérsékleten hagyjuk másnapig kihűlni (nem szabad hűtőbe tenni, mert a zsíros margarin nagyon megkeményedik).
  3. Másnap elektromos habverővel habosra keverjük a krémet.
  4. A mázhoz a csokit gőz fölött felolvasztjuk. A piskótákat megkenjük a felolvasztott csokoládéval, hogy a likőrt ne szívja magába a piskóta.
  5. A krémet nyomózsákba tesszük, amire rátettük a speciális nyomófejet (ha nincs ilyenünk, akkor egyszerű nyomócsővel is csinálhatjuk, csak lyukat kell a közepén hagynunk, üreges legyen).
  6. Betesszük a hűtőbe, hogy egy kicsit megdermedjen, úgy 15 percre. Közben a tojáslikőrt és a tejszínhab port összekeverjük kézi habverővel. A sütit kivesszük a hűtőből, és megtöltjük a likőrös krémmel. A tetejét a maradék krémmel befedjük, amit hullámos fejű nyomózsákba teszünk.
  7. Vissza tesszük a hűtőbe 10-15 percre, kivesszük, és az olvasztott csokoládéba mártogatjuk. Hűtőben hagyjuk megdermedni a csokit rajta.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 3771
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a likőrös csúcsot. Sikerült vennem ezt a speciális krémkinyomót, és a hétvégén ki is próbáltam, még vendégeim is lettek rá.

Hozzávalók

Krém

Alap

Máz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!