r
Nosalty Logó

Szárított paradicsomos kenyér

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Petra
Szárított paradicsomos kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 497 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1985 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 229 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1394.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    1083 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4590 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 497 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5578.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    727 mg
  • Nátrium
    4332 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    416.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    365.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    18361 micro
  • Lut-zea
    658 micro
Összesen 1985 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    642.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    499 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2115 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet tiszta munkafelületre öntjük, kezünkkel fészket készítünk a közepén. Óvatosan a mélyedésbe öntjük a vizet, beleszórjuk az élesztőt, a sót, és a cukrot. Villával a fészek oldaláról körkörösen elkezdjük a lisztet összedolgozni az élesztős vízzel, vigyázva, nehogy a lisztgyűrű átszakadjon és a víz kifolyjon. Amikor már nagyjából összeálló, ragacsos a masszánk, a lisztezett kezünkre váltunk, és elkezdjük jól összedolgozni. Addig gyúrjuk a tésztát, míg selymes és rugalmas végeredményt kapunk. A tésztabucit tálba tesszük, liszttel meghintjük a tetejét, lefedjük, és meleg, huzatmentes helyen duplájára kelesztjük (ehhez kb. 30-60 perc kell).
  2. A tésztát a tálból a munkafelületre helyezzük, öklünkkel kinyomkodjuk belőle a levegőt, gyorsan átgyúrjuk, és egyben beledolgozzuk a vékony szeletekre vágott szárított paradicsomot. Visszatesszük a tálba, most jön a második kelesztés: lefedve, 30-60 perc alatt duplájára növesztjük. A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra (légkeveréses üzemmód).
  3. A tésztát lisztezett tepsire helyezzük, kívánt alakúvá formáljuk, és mehet is a sütőbe. Onnan tudjuk, hogy belül is alaposan megsült a kenyér: ha megfordítjuk a cipónkat, és megütögetjük az alját, kongó hangot hallunk.
  • Sütés ideje: 42 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 19698
  • Feltöltés dátuma: 2007. december 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hegyoldalon lakunk, így a hétvégén leesett tisztes mennyiségű hó (és jeges utak) miatt esélyünk nem volt, hogy eljussunk boltba, nemhogy a kedvenc pékségünkbe. Valami élelem viszont kellett. Adott volt a liszt, az élesztő, és a hűtőben finom vaj. A kenyérkészítés ötlete után néhány órával már élvezhettük is a langyos kenyérszeleteket, vajjal megkenve, és enyhén sózva, egy csésze forró tea kíséretében. (Az ízesítést illetően csak arra tudtam hagyatkozni, ami pont volt itthon, így került a kenyérbe a szárított paradicsom. Egyébként csak a fantázia szab határt, hogy mivel dobjuk fel kenyerünket: lehet az olajbogyó, rozmaring, sajtok, dió, rukkola stb.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!