r
Nosalty Logó

Szalagos fánk baracklekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szalagos fánk baracklekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 51% Zsír
Összesen 1865 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 51% Zsír
Összesen 7459 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 51% Zsír
Összesen 497 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 51% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    154.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    61 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 1865 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 51% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.3 g

Zsír

  • Összesen
    617.5 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    281 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    220 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1897 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    486 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    865 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    410 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    246 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    582 micro
  • Kolin:
    397 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    529 micro
Összesen 7459 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 51% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 497 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk az egészet 5 percet kelni.
  2. A lisztet egy nagyobb tálba tesszük, és a közepébe öntjük a megkelt élesztőt. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és jól összegyúrjuk. Nagyon jól kidolgozzuk, ennek következtében elég lágy tésztát kapunk. Langyos helyen másfélszeresére kelesztjük.
  3. A kelés után nyújtódeszkára borítjuk, és ujjnyi vastagra nyújtjuk. Fánk szaggatóval kiszaggatjuk, majd újra 30 percig kelesztjük. Minden fánk közepébe nyomjuk a hüvelykujjunkat, hogy egy bemélyedés keletkezzen.
  4. A fánkot középforró olajban egyenletes tűzön sütjük. A sütésnél vigyázzunk arra, hogy a deszkán fekvő fánk felső része kerüljön az olajban alulra. A sütés elején az edényt fedjük be. Megfordítás után vegyük le róla a fedőt.
  5. A pirosra sült fánkot szűrőkanállal szedjük ki. Mikor egy kicsit hűlt, egy kiskanállal a mélyedéseket megtöltjük baracklekvárral.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4689
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk a baracklekvárral töltött fánk nagy kedvenc. A kisfiam rengeteget meg tud enni belőle. Aki esetleg nem szereti baracklekvárosan, megszórhatja porcukorral is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek