r
Nosalty Logó

Sült polenta túróval töltve

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
tenger
Sült polenta túróval töltve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A polentához

A töltelékhez

Tetejére

Összesen 290 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A polentához

A töltelékhez

Tetejére

Összesen 1157 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A polentához

A töltelékhez

Tetejére

Összesen 74 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    884.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    615 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    287.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    107 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    770 micro
Összesen 290 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3538.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    600 mg
  • Nátrium
    2461 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1148.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    429 micro
  • β-karotin
    1617 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    3081 micro
Összesen 1157 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    490 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 74 kcal

Hozzávalók

A polentához

A töltelékhez

Tetejére

  • 30 dkg paradicsom (kisebb méretű lucullussal szép egyforma szeleteket kapunk)

Elkészítés

A polentához

  1. A paradicsomokat kb. fél cm vastag szeletekre vágjuk, papír törlőkendőre rakjuk.
  2. A kukoricadarát forró, sós vízbe tesszük, kis lángon sűrűre főzzük, elfelezzük. Egyik felét margarinnal vékonyan kikent formába (24 cm átmérőjű pitesütőt használtam) simítjuk.
  3. A másik felét lapos, szintén margarinozottfelületen (pl. nagy méretű lapos tányér) a forma méretére igazítjuk, kihűtjük. (Szépen megszilárdul.)
  4. Közben a töltelékhez a túrót a tejföllel, fűszerekkel, sóval összekeverjük.
  5. A tölteléket a formában levő polentára kenjük.
  6. A másik fél adag polentát a tetejére ügyeskedjük (lehetőleg egyben:-) ).
  7. Kirakjuk a paradicsomszeletekkel.
  8. Előmelegített, forró sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11996
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 18.

Ajánló

Sok zöldsalátával, hideg tejföllel tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A polenta biztos volt, mint az is, hogy nem kívánunk húst. Rövid irodalmazás után így készült el. 

Hozzávalók

A polentához

A töltelékhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!