r
Nosalty Logó

Sült paprika korianderrel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Országh Kitti
Sült paprika korianderrel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 321 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 962 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 55 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1353.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    604 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    438.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    599 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    416 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    5550 micro
  • β-crypt
    1683 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    936 micro
Összesen 321 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4060.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    852 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    1075 mg
  • Nátrium
    1811 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.7 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1314.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1798 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    1248 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    143 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    654 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    251 micro
  • β-karotin
    16649 micro
  • β-crypt
    5050 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2808 micro
Összesen 962 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    946 micro
  • β-crypt
    287 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 55 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a paprikákat megmossuk, kettévágjuk, eltávolítjuk a magházakat. Nagyon apróra vágjuk a hagymát, és meglocsoljuk a borecettel, állni hagyjuk.
  2. Ha a paprikák már a sütőpapíron csücsülnek, mehet be a tepsi a sütőbe. Ezalatt felaprítjuk a koriandert, a sajtot, lecsepegtetjük a kukoricakonzervet, és jól összedolgozzuk a tölteléket. Ha szükséges sózzuk, és meghintjük frissen őrölt fekete borssal.
  3. 15-20 perc múlva kivesszük a paprikákat, és megtöltjük a sajtos, korianderes masszával, meglocsoljuk őket egyenként a fél citrom levével, majd visszatoljuk, és 160 fokon kb. fél óráig sütjük a paprikákat, de közben folyamatosan figyeljük, nehogy megégjenek.
  4. Ha kész, extra sajttal és a maradék korianderrel még dobhatunk rajta. Akinek hiányzik a hús, csirkecombot, netán szárnyat is süthet hozzá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4199
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Országh Kitti 34 recept

A Szingli konyha újabb fejezetéhez érkezvén arra gondoltam, hogy olyasmit fogok ajánlani, ami még bőven elkészíthető a nyári idényzöldségek valamelyikéből, valamint nagyon vágytam korianderre, bár tudom, sokan sírva menekülnek már a neve hallatán is. Mindegy, kedvenc fűszerem a friss koriander, illetve elsőként a sült paprika jutott még eszembe hozzá, így született meg a heti szinglivacsorák következő alkotása.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!