r
Nosalty Logó

Sonkás-sajtos sörkorcsolya Myazstól

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sonkás-sajtos sörkorcsolya Myazstól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 446 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 1780 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 241 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 446 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.7 g

Zsír

  • Összesen
    120.6 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1783.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    496 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    867 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    385 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    352 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    387 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    851 micro
Összesen 1780 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 241 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kinyújtjuk a tésztát.
  2. A sonkát botmixerrel nyomkodjuk krémesre, hozzáadva a hagymákat is. Majd megy bele a sajtkrém és a tejföl.
  3. A kinyújtott tésztát teljesen bekenjük ezzel az krémmel. Majd felcsavarjuk, hogy csigaforma legyen.
  4. Bekenjük a tojássárgájával az egész külsejét, és reszelt sajtba hempergetjük.
  5. Majd felszeleteljük a rudat bő ujjnyi szélességűre.
  6. A csigákat és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük szellősen, majd megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6732
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Néhány napja a Nosalty facebook oldala feldobott egy bejegyzést, hogy mit csináljunk a húsvétról megmaradt sonkából. Nálunk nem igen fogyott, így maradt még 3 adag ilyen sütihez való. Nézegettem a recepteket, és eszembe jutott, hogy kéne valami kenyérlángoshoz hasonló ízűt összehozni. Íme, most sült ki, és a 16 db-ból 4 maradt a fotózáshoz, de aztán az is elfogyott. A sonkám nem volt főtt, csak füstölt, így vízbe raktam, és első forrásig főztem egy kicsit. Mivel így könnyebb darálni. A húsdarálót nem szeretem mosogatni :) , így simán a botmixerrel nyomkodtam le. Legközelebb a tölteléket megbolondítom egy kis tormával is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!