Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ropogós sült krumpli recept

hozzászólások (16)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Kálium
Foszfor
Magnézium
Cink

TOP Vitaminok

E B6 C K

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
3.8 g

zsír

Összesen:
318.9 g
Telített zsírsav:
41 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
147 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
116 g

ásványi anyagok

Összesen:
1 g
Kalcium:
23 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
43 mg
Foszfor:
107 mg
Kálium:
789 mg
Nátrium:
11 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
1 µg

szénhidrát

Összesen:
32.8 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
4 g

víz

Összesen:
148.8 g

vitaminok

Összesen:
0.2 g
C vitamin:
37 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
30 µg
E vitamin:
131 mg
K vitamin:
21 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 2 adag *

fehérje

Összesen:
7.6 g

zsír

Összesen:
637.8 g
Telített zsírsav:
83 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
295 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
232 g

ásványi anyagok

Összesen:
2 g
Kalcium:
45 mg
Vas:
3 mg
Magnézium:
86 mg
Foszfor:
214 mg
Kálium:
1579 mg
Nátrium:
23 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
1 µg

szénhidrát

Összesen:
65.5 g
Összes cukor:
3 g
Élelmi rost :
8 g

víz

Összesen:
297.5 g

vitaminok

Összesen:
0.3 g
C vitamin:
74 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
4 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
60 µg
E vitamin:
262 mg
K vitamin:
41 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
0.7 g

zsír

Összesen:
56.1 g
Telített zsírsav:
7 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
26 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
20 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.2 g
Kalcium:
4 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
8 mg
Foszfor:
19 mg
Kálium:
139 mg
Nátrium:
2 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
0 µg

szénhidrát

Összesen:
5.8 g
Összes cukor:
0 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
26.2 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
6 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
5 µg
E vitamin:
23 mg
K vitamin:
4 µg

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2017-11-07 03:08

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.11.06. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

leelan
leelan Mon, 2017-11-06 17:08

Kedves Nóra! Ne is törődj a lentihez és a Nosalty facebook-oldalán lévőkhöz hasonló hozzászólásokkal, bár tudom, bosszantó az ilyen szintű korlátoltság, és főleg az abból eredő alaptalan negatív kritika! A dolog igenis működik (valóban nem szétfővő burgonyával, és ami nagyon fontos: nem szabad piszkálni menet közben, mert olajos püré lesz), és bármilyen hihetetlen, egyáltalán nem zsírosabb (olajosabb), mint a közismert sütési móddal készült változat. Kívül ropog, belül krémes. Én még régebben akadtam rá a módszerre Dragomán György honlapján, szerinte egyébként 20 %-kal kevesebb olajat szív magába, mint a forró olajba tett változat. Ezt írja: "Én mindig így sütöm a krumplit, eddig mindig hibátlanul bevált. A módszert nem én találtam ki, hanem a világhírű francia szakács Joël Robuchon, én az Egullet főzőfórumról tanultam, ami egy fantasztikus geek-szakácsfórum, tele igazi fanatikusokkal." A kedves hozzászólók bizonyára sokkal jobban főznek, mint a világhírű francia séf! :)

Eva5120
Eva5120 Wed, 2016-11-02 01:15

Nem értem miért emelték ki ezt a receptet, ez így ehetetlen lesz. Senki nem hallott még olyat, hogy hideg olajba teszünk valamit sütni, ez így nem jó. Ha valaki kipróbálta és mégis ehető lett, kérem írja meg!

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Wed, 2016-11-02 01:23

Szia!
Én kipróbáltam, nem is egyszer. Nemcsak, hogy ehető, de ropogós és finom. Én sem hittem el, kipróbáltam, és voilá, működik. Ha nem így lenne, nem tettem volna fel a receptet.
Szép estét,
Nóra

Magenta99
Magenta99 Tue, 2016-11-01 18:35

Nem igazán értem, ez a sütési mód mitől különleges? Hideg olajba teszed a krumplikat? Kipróbáltam, egyetértek egy előttem szólóval - inkább szétfőtt, mint sült és a végeredmény tocsogott a magába szívott olajtól.

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Wed, 2016-11-02 01:22

Szia!
Valószínűleg nem sütésre alkalmas krumplival készítetted. A krumpli sem csak krumpli, különböző fajtái vannak, van, amelyik pürének, van, amelyik salátának, van, amelyik nudlinak, és van, amelyik sült krumplinak alkalmas. Ezt az utóbbiból kell készíteni, és akkor nem fő meg, nem lesz olajtól tocsogós...
Szép estét,

Nóra

tatilu
tatilu Sun, 2016-10-30 22:03

Ebből szerintem olajban főtt krumpli lesz.Én uborka gyaluval felszeletelem a megmosott krumplit.Forró zsírba vagy olajba egyenként rakom bele a szeleteket,közben néha megkeverem hogy ne ragadjanak össze,hamar elkészül finom,ropogós.

trewq
trewq Sun, 2016-10-30 14:58

A képen látható formákat : HASÁB-nak , nem SZELET-nek "híjják"...

trewq
trewq Sun, 2016-10-30 14:56

Ez olyan recept : mint ha Gy .F. (Volt miniszterelnök) írta volna ...

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2016-10-29 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.10.28. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Hasibecker
Hasibecker Fri, 2016-10-28 19:52

Én is sült krumpli imádó vagyok és ezt a sütési módszert biztos ki fogom próbálni. Egy problémám van csak, az én gázom 15-20 perc alatt még fel sem melegíti az olajat, nem hogy meg is süsse.

2962
burgonya 50 dkg
napraforgó olaj 7.5 dl