r
Nosalty Logó

Raffaello golyók 5. - fehér csokoládés mandulával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Raffaello golyók 5. - fehér csokoládés mandulával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 528 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 2109 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 515 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    859.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 528 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.1 g

Zsír

  • Összesen
    167.4 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3438 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    1180 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    404 mg
  • Foszfor
    1386 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.1 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    703 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    689 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 2109 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    838.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 515 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukrot és a vizet egy kis edénybe tesszük, felforraljuk.
  2. A tejport és a kókuszreszeléket egy másik tálban összekeverjük.
  3. Mikor felforrt a cukros szirup, lehúzzuk a tűzről az edényt, és állandóan kevergetés mellett hozzáadjuk a vajat.
  4. Ha elolvadt a vaj, ezt a keveréket a tálba öntjük a reszelékhez, és jól összedolgozzuk.
  5. A masszát picit pihenni hagyjuk, és egy kis időre a hűtőbe vagy hidegebb helyre teszzük.
  6. Végül golyókat formálunk, melyek közepébe fehér csokis mandulát helyezünk, és kókuszreszelékbe forgatjuk.
  • Receptkönyvben: 139
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 41271
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 20.

Ajánló

A kész golyómasszát ne tegyük nagyon hidegre vagy hosszú ideig a hűtőbe, mert a vaj hamar megkeményedik, és utána sok időbe telik, mire újra rendesen formázható lesz.. Nem kell sem vizes, sem olajos tenyér, hogy kis golyókat tudjunk formázni. Az első két-három golyó után a vaj annyira megolvad a tenyerünkben, hogy szépen engedi a további golyók formálását. A már reszelékben meghempergetett golyókat esztétikus egy kis tálkába tenni, valamilyen sötétebb szalvétára és felhalmozni egy kupacba.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonykor egy régi általános iskolai recept alapján megint elkészítettem a Raffaello - golyókat. Mivel a családom minden tagja nagyon szereti ezt a kis desszertet, biztosra mentem, hogy újból nagy sikert fog aratni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!