Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pihe-puha pogácsa -Sajtos pogácsa 11. recept

hozzászólások (357)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Nátrium
Szelén
Mangán
Foszfor

TOP Vitaminok

A Folát K E

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
17.7 g

zsír

Összesen:
45.9 g
Telített zsírsav:
11 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
19 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
10 g
Koleszterin:
145 mg

ásványi anyagok

Összesen:
2.6 g
Kalcium:
124 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
35 mg
Foszfor:
266 mg
Kálium:
261 mg
Nátrium:
1928 mg
Cink:
2 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
46 µg

szénhidrát

Összesen:
80.1 g
Összes cukor:
2 g
Élelmi rost :
4 g

víz

Összesen:
74.6 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
110 µg
E vitamin:
4 mg
K vitamin:
40 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
470 µg
D vitamin:
0 µg
C vitamin:
0 mg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 6 adag *

fehérje

Összesen:
106.4 g

zsír

Összesen:
275.6 g
Telített zsírsav:
74 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
120 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
68 g
Koleszterin:
873 mg

ásványi anyagok

Összesen:
15.7 g
Kalcium:
741 mg
Vas:
13 mg
Magnézium:
213 mg
Foszfor:
1593 mg
Kálium:
1572 mg
Nátrium:
11566 mg
Cink:
14 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
4 mg
Szelén:
279 µg

szénhidrát

Összesen:
480.4 g
Összes cukor:
13 g
Élelmi rost :
20 g

víz

Összesen:
447.8 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
2 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
2 mg
Niacin - B3 vitamin:
14 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
9 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
664 µg
E vitamin:
27 mg
K vitamin:
239 µg
B12 Vitamin:
2 µg
A vitamin (RAE):
2823 µg
D vitamin:
5 µg
C vitamin:
3 mg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
7.7 g

zsír

Összesen:
20 g
Telített zsírsav:
5 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
8 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
4 g
Koleszterin:
63 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.1 g
Kalcium:
55 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
15 mg
Foszfor:
116 mg
Kálium:
115 mg
Nátrium:
839 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
20 µg

szénhidrát

Összesen:
34.9 g
Összes cukor:
0 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
32.5 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
48 µg
E vitamin:
2 mg
K vitamin:
17 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
205 µg
D vitamin:
0 µg
C vitamin:
0 mg

Hozzászólások (357)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hobbytka
Hobbytka / Hobbytka Sun, 2020-02-09 16:15

Ma megcsináltam - szuperfinomra sikerült, köszönöm a receptet. A vendégeim el voltak tőle ájulva. :)

szucsandrea
szucsandrea Sat, 2019-04-13 16:11

Első sajtos pogácsám, a vendégeink az imént dícsérték meg. Köszönöm a receptet :)

lith
lith Tue, 2018-10-23 19:34

fan-tasz-ti-kus! Nagyon finom, ez az első pogácsám, de telitalálat!

NoraCooks
Eleanor / NoraCooks Sat, 2018-09-22 11:14

Tegnap kipróbáltam; életem eddigi legjobb állagú tésztája lett (mindent kenyérsütő-géppel dagasztok, de egyik recepttel sem értem el eddig ilyen jó eredményt), és nagyon finom is lett. :)

vcsilla0927
vcsilla0927 Sat, 2018-06-16 13:26

Köszönöm szépen a receptet! Nagyon finom lett a pogácsa. Ezentúl csak így fogom készíteni. :)

moncsi44
moncsi44 Fri, 2018-05-04 14:25

Szia
Semmi baj nincs ezzel a recepttel!!!!
Most sütöttem először élesztős pogit. Fantasztikus. Picit több sót igényel nekem. Annyira könnyű vele dolgozni!
Szép napot!!!

Audry.01
Audry.01 Fri, 2018-03-30 21:24

Kedves Dorka!

Ma jött el a napja annak, hogy megcsináltam a receptedet. Nos, a magam részéről SOHA többet!

Mindent a recept szerint követtem, kimértem, gyúrtam. Két órán át kelesztettem, biztos ami biztos alapon. Sajnálatos módon szinte alig kelt meg. Ennek ellenére a bizalmam még belefektettem a receptedbe, hátha legalább az íze jó lesz. Hajtogattam is rajta többször is, kiszaggattam a korong alakú formákat, és a leírás szerint rákentem a tojást és rászórtam a sajtot.
Amint kész lett az első adag, megkóstoltam milyen. BOTRÁNYOS VOLT! A fűrészpor íze mellett (már, ha lehet ezt annak nevezni) csont száraz volt, pedig kevesebb, mint 15 percig hagytam a sütőben, mivel az alja már kezdett így is elég szépen megpirulni.

Persze biztosan akik olvassák a kommentemet felvetik magukban, hogy biztos én rontottam el valamit. Nos, az arányokhoz és a hozzávalókhoz sok ész nem kell, arról sajnos nem én tehetek, hogy konkrétan olyan recept került fel ide, aminek se íze se bűze, csak fölöslegesen elvette az időm, a kedvem és a hozzávalóim. Úgy gondolom, ha valaki feltölt ide - vagy bárhova - egy receptet, akkor az maximálisan megfelelő és nem nekem kell nekiállni kikorrigálni a már alapjáraton elrontott ételt! Úgy kéne jónak lennie, ahogyan van, ami jelen esetben közelében sincs a jónak!

Én nem tudom, akik dicsérték mit ettek, részemről csak azt tudnám ajánlani, hogy SENKI NE PRÓBÁLJA KI!

mozesosb
mozesosb Thu, 2018-11-08 09:18

Az élesztős tésztáknál, arra kell figyelni, hogy az élesztő felfuttatásnál kéz meleg legyen a tej. Ha egy kicsit is forró, az élesztőgombák elpusztulnak, és a tészta már nem kel meg.

libaláb
libaláb Fri, 2018-08-31 21:26

Évek óta készítem ezt a receptet, mindig finom. Biztos, hogy te rontottál el valamit.

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Sat, 2018-03-31 15:35

Kedves Audry.01
Véletlenül láttam meg a hozzászólásodat és a negatív kritikád annyira kíváncsivá tett, hogy elkészítettem ezt a pogit, amit már régebben elmentettem. Finom, foszlós, ízletes pogácsát kaptam, ami pont-olyan, mint a képen. Én úgy tanultam, hogy a zsiradékot minden esetben a megsózott liszttel kell összedörzsölni. Utána kis mélyedést készítünk a tálba, melybe jön a tojás a felfuttatott élesztő stb. ebben az esetben a langyos tejfölben elkevert élesztő. Én csak ezt a módszert alkalmazom! Köszönet Dorkának, hogy közzé tette ezt a finom, puha, gyors pogácsa receptet. A sikertelenséged lehet, hogy a liszt minőségén, vagy az élesztőn múlott. Kérlek, ne add fel és még egyszer állj neki, biztosan sikerülni fog!
Üdvözlettel: Andi

Dorka
Dorka / Dorka Sat, 2018-03-31 10:54

Kedves Audry.01!
Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült a pogácsa!
Én is készítettem már olyan ételt ami nem pont úgy sikerült ahogy az a receptben le volt írva, még sem írtam, hozzászólást, hogy senki ne próbálja ki!!!!

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Sat, 2018-03-31 15:36

Kedves Dorka!
Audry hozzászólása motivált, hogy még az ünnep finisében elkészítsem az általad megosztott receptet. Mivel minden alapanyag kéznél volt, „pikk-pakk” összegyúrtam, majd pihentettem, hajtogattam és sütöttem. Gyönyörű, lágy, hólyagos pogitésztát kaptam, ami pont-olyan, ahogy a nagykönyvben meg van írva!! Míg írom a hozzászólást a családom tajai egymás után osonnak ki a konyhába és eszegetik a pogácsát, pedig leakartam fagyasztani! Köszönöm, ezt a finom receptet!
További szép napot és kellemes húsvétot! Andi

Dorka
Dorka / Dorka Sun, 2018-04-01 10:01

Keves Andi!
Köszönöm a kedves szavakat, nagyon örülök, hogy sikerült a tészta és hogy ízlett is!
Én is kívánok nektek kellemes húsvétot!
Üdv: Dorka :)

pocok0501
pocok0501 Wed, 2017-11-01 19:52

Nálunk nagy sikert aratott :) a pék exférjem is pisloghatna :D :D tényleg szuper, és nagyon egyszerű

Animani00
Animani00 Fri, 2017-06-02 16:40

Sok receptnél bajban vagyok ezzel az alul-felül sütéssel. Az én sütőmön ilyen opció nincsen. Légkeveréssel tudom sütni, azzal is jó lesz? Nem szárad ki?

v.nikolet
v.nikolet Mon, 2017-03-27 17:45

Szia!
Ez a recept isteni :)
Köszönöm szépen , ezután csak ezt sütöm
Ajánlom mindenkinek kiprobálni , de vigyázat , függöséget okoz !!!!

libaláb
libaláb Wed, 2018-11-07 09:48

Annyira felemások a hozzászólások, muszáj volt kipróbálnom nekem is ezt a megosztó pogit. Mi is az imádók táborához tudunk csatlakozni, nagyon könnyű volt dolgozni a tésztával (pedig vettem a fáradságot és félóránként hajtogattam kelesztés közben) a végeredmény pedig zseniális, ropogós kívül, puha belül, abba sem bírtuk hagyni az evést. Nagyon köszönöm a receptet.

Tündi 71
Tündi 71 Mon, 2017-01-02 17:57

Kedves Dorka!
Napok óta vágyom egy isteni finom pogácsára! Megtaláltam!!! Nagyon egyszerű és fantasztikusan finom! Évek óta olvasom az itt megjelenő recepteket, volt ami jól sikerül, volt ami nem ízlett, de ez mennyei! Csak azért regisztráltam, hogy ezt megírjam neked!
Köszönöm!

Dorka
Dorka / Dorka Tue, 2017-01-03 10:46

Kedves Tündl! Köszönöm a kedves szavaidat, nagyon örülök, hogy sikerült a pogácsa! :)

vaker
vaker Thu, 2016-12-22 14:35

Nagyon köszönöm !

Csodálatosan sikerölt és közben másra is volt időm.
Fiaim csak falták egy morzsa se maradt.

TPAndrea
TPAndrea Fri, 2016-10-21 21:39

Nagyon-nagyon finom lett!! Az elején megijedtem amikor 40 perc után még nem kelt a tészta semennyit,de miután 1 1/2 óra kelesztés után kinyújtottam majd összehajtogattam és ezt vagy 4 szer megismételtem és elkezdtem sütni,láttam, hogy gyönyörűen a meleg hatására elkezdett emelkedni a tészta. Isteni lett!! Köszönöm a receptet!!!

TPAndrea
TPAndrea Fri, 2016-10-21 18:58

Most kelesztem ezt a sütit,de már eltelt 40 perc,de semmit nem kelt! Remélem elindul....

adribebe
adribebe Thu, 2016-09-29 11:15

Teljes kiőrlésű tönkölylisztből csináltam, elég volt a 180C. Nagyon jó recept, köszönöm

munkzsuzs47
munkzsuzs47 Thu, 2016-06-09 19:13

Kedves Dorka, szerinted úgy is működne, ha ma gyúrnám be, és csak holnap sütném ki?

Marticsi
Marticsi Thu, 2016-12-29 18:54

Kedves "Munkzsuzs"! Kipróbáltad az előző nap begyúrást? Én is így szeretném megsütni! :)

Dorka
Dorka / Dorka Fri, 2016-06-10 11:19

Őszintén megmondom, hogy nem tudom, én még soha nem csináltam így.

Mumingo
Mumingo Thu, 2016-06-02 11:55

A második pogácsa amit készítettem életemben (az első káposztás volt) és nagyon nagyon finom lett. Könnyen elkészíthető, köszönöm a receptet. Jövőhéten egy fesztiválra is el akarom készíteni, most tesztelem hány napig lehet elrakni.

alec81
alec81 Tue, 2016-05-10 21:58

Kedves Dorka!

Köszönöm szépen, hogy megosztottad ezt a remek receptet. Múlt héten elkészítettem, és nagyon finom lett. A vendégeimnek is ízlett, sőt a munkatársaimat is megkínáltam belőle és mindenki dicsérte. Először csináltam pogácsát, de most már bátran elkészítem máskor is e recept alapján.

Üdv,
Elek

Dorka
Dorka / Dorka Wed, 2016-05-11 08:46

Kedves Elek! Örülök, hogy Te is azok közé tartozol akiknek sikerült elkészítenie és még ízlett is!
Üdv: Dorka :)

Nera
Nera Sat, 2016-04-16 14:57

Az élesztőt fel kell futtatni a tejfölben mielőtt hozzákeverem a tésztához, vagy csak simán összekutyulni a tejföllel és egyből mehet is a tésztába? Köszönöm! :)

Dorka
Dorka / Dorka Sun, 2016-04-17 11:29

A tejfölt meg kell langyosítani és felfuttatni benne az élesztőt.

ann86hu
ann86hu Sun, 2016-04-10 17:54

Köszönöm a receptet, most eszem langyosan, nagyon finom! Egyszerre puha és ropogós. :)
A liszt felét kevés durumliszttel valamint teljes kiőrlésű búza- és tönkölyliszttel helyettesítettem, és instant élesztőt használtam. Így 64 db 4 cm átmérőjű pogácsám lett, sajtból viszont kicsit több is fért rá.

villers
villers Sat, 2016-01-02 22:46

Szia!
Ha nagyobb pogácsákat csinálok az is át fog sülni? Egyébként ezek mekkora átmérőjűek?

Dorka
Dorka / Dorka Sun, 2016-01-03 15:18

Szia! Én 3,5 cm átmérőjű szaggatóval szaggattam. Nyugodtan csinálhatod nagyobb szaggatóval is, akkor is átsül, legfeljebb pár perccel tovább hagyod sülni!

villers
villers Sun, 2016-01-03 16:03

Köszönöm! A kép alapján nem tűnik ennyire aprónak :)

monikasapi
monikasapi Wed, 2015-12-30 20:34

A legszuperebb sajtos pogácsa, már többször elkészítettem a fenti recept szerint, és valami isteni, mindig óriási sikere van! :) Egy kissé nekem is zsíros lesz a tészta, de egy maréknyi plusz liszt segít rajta, és ugyanolyan könnyű marad a pogácsa. 200 fok helyett nekem is lassabban kell sütnöm, nálam kb. 170-180 fokon nem ég meg a teteje/alja. Köszönöm a receptet, ez az a verzió, ami mindig nagyon jól sikerül! :)

orsiéhes
orsiéhes Wed, 2015-12-30 01:42

Ez volt az leső pogácsa recept, amit kipróbáltam, és le is ragadtam ennél, isteni!!

807
finomliszt 60 dkg
tojás 3 db
tejföl 175 g
margarin 25 dkg
4 tk
cukor 1 teáskanál
élesztő 5 dkg
sajt 5 dkg
tojás 1 db