r
Nosalty Logó

Kuszkusszal töltött gomba

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Receptműves
Kuszkusszal töltött gomba
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 355 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1421 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 162 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    713.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    137 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 355 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.4 g

Zsír

  • Összesen
    51.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2853.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    740 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1213 mg
  • Nátrium
    647 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    547.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    390 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 1421 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 162 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Forraljuk vizet a kuszkusznak, kevés sóval és borssal, amikor lobogva forr, zárjuk el a lángot az edény alatt és óvatosan öntsünk a kuszkuszra annyi vizet, hogy bőven ellepje, majd keverjük át és fedjük le.
  2. Tisztítsuk meg a gombát, a szárait emeljük ki és szintén tisztítsuk meg.
  3. A gombakalapokat fektessük egy olívaolajjal enyhén meglocsolt hőálló tálra, vagy tepsire (ha túl gömbölyű a gombafej, vágjuk 1-2 milliméter mélyen vízszintes felületet a gömb részben).
  4. A szárakat (és a gömb részről esetlegesen levágott karikát) szeljük apróra.
  5. Hűtsük ki a kuszkusz és keverjük hozzá a gombát, valamint a tojást.
  6. Halmozzuk a tojásos, gombás kuszkuszt egyenlő arányban a gomba tetejére és szórjuk meg reszelt sajttal.
  7. 180 fokon (gázsütőnél 4-es fokozat) süssük meg a gombát (tűpróbával ellenőrizzük, hogy a gomba megsült-e).
  8. Tálaláskor szórjuk meg további reszelt sajttal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 278
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 17734
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 14.

Ajánló

A kuszkusz vizébe lehet tenni keleties, vagy mediterrán jellegű fűszereket is. Ételízesítő helyett forró alaplével is felönthetjük a kuszkuszt. A kuszkuszos töltelékbe is lehet tenni reszelt sajtot. Amennyiben a kuszkusz megpuhult és nem szívta fel az összes, ráöntött vizet, akkor óvatosan öntsük le a maradék vizet, mert másképp nehezen fogja össze a tojás.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

Sokan sokféleképpen készítik a töltött gombát, amely kiváló lehet vendégváráshoz falatkának, előételnek, vagy akár főétel mellé köretnek is. Nálam most egy különc verzió került az asztalra, töltelékként a kuszkuszt és a gomba "leeső" szárrészét használtam. Az a mesés ebben az ételben, hogy számtalan verzió, fűszerezés kipróbálására alkalmas.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!