r
Nosalty Logó

Karamellás muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fonott Kalács
Karamellás muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 561 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3370 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 336 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 561 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.1 g

Zsír

  • Összesen
    185.8 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    977 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2779.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    634 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    1012 mg
  • Nátrium
    854 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    357.1 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1620 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    501 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1594 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    320 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    793 micro
Összesen 3370 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 336 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Olvasszuk fel a vajat egy tálkában.
  2. A lisztet, a sütőport, a sót, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a tojást és a tejet öntsük össze egy tálban. Ha a vaj megolvadt, azt is tegyük hozzá, és jól keverjük össze a mindenséget.
  3. Melegítsük fel a sütőt.
  4. A muffinformát béleljük ki papírkosárkákkal, és öntsük bele a keveréket.
  5. A karamellacukorkákat vágjuk ketté, vagy harmadoljuk fel (kisebb darabokra nem érdemes, mert elvész az íze), és egy-egy darabot tegyünk rá kosárkánként a tésztára. Késsel kicsit nyomjuk bele, hogy sütés közben ne buggyanjon ki a karamella.
  6. Tegyük a formát a sütőbe, és süssük addig, míg szép pirosra nem sülnek.
  7. Sütés után vegyük ki a muffinokat a formából, és ha kihűltek, szabadon fogyaszthatóak. Érdemes megvárni, hogy kihűljenek, különben még odaragad a tészta a papírhoz.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 24986
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 24.

Ajánló

Tejjel nagyon finom :).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karamellás muffin
Fonott Kalács 77 recept

A szülinapomra kaptam egy muffinreceptes könyvet, és találtam benne egy hasonlót, csak olyan bonyolult volt, hogy nem mertem kipróbálni. Helyette kicsit leegyszerűsítettem a receptet, és így lett belőle sima karamellás muffin, mert megérdemeljük :).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!