r
Nosalty Logó

Kalács Petruskától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petruska
Kalács Petruskától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1507 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 6022 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 307 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    48.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1571.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    422 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    642 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 1507 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.4 g

Zsír

  • Összesen
    195.6 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6287.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    372 mg
  • Kálcium
    1688 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    2570 mg
  • Nátrium
    1374 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    911.2 g
  • Cukor
    143 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    839 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    505 micro
  • Kolin:
    415 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    667 micro
Összesen 6022 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 307 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet beleöntjük a keverőtálba, elkeverjük benne a sütőport, közepébe mélyedés készítünk és öntünk bele egy kicsit a langyos tejből. Belemorzsoljuk az élesztőt és megszórjuk egy kis cukorral. Betakarjuk liszttel.
  2. Ha feljött a kovász, mehet bele a többi alapanyag is: a maradék tejbe öntjük az 1 dl olajat, a 2 tojást, cukrot, vaníliás cukrot, csipet sót. Ezt a keveréket dolgozzuk jól el a liszttel.
  3. Fél órát meleg helyen, letakarva kelesztjük. Utána a puha vajat dolgozzuk bele a tésztába, laza mozdulatokkal. Nem kell, hogy teljesen eltűnjön a tésztánkban.
  4. Duplájára kelesztjük.
  5. 3 hengert sodrunk, húzunk belőle és összefonjuk. Jól kivajazott sütőedénybe tesszük és megint kelesztjük.
  6. Előmelegített 180-200 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3253
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 12.

Ajánló

Ebből az adagból 1 kg fonott kalács és 5 kalácsbaba született. Mazsolával, citromhéjjal, csokidarabokkal is lehet még pluszban ízesíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kalács Petruskától
Petruska 61 recept

Fiamék pár éve kalácsbabákat készítettek. Azóta minden húsvétkor kell csinálnunk, persze az ő segítségével. Ilyenkor hagyományos, fonott kalács is készül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek