r
Nosalty Logó

Kacsamell balzsamecetes málnaöntettel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Kacsamell balzsamecetes málnaöntettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A kacsasülthöz:

Az öntethez:

Összesen 618 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A kacsasülthöz:

Az öntethez:

Összesen 1854 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A kacsasülthöz:

Az öntethez:

Összesen 123 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1385.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    838 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    378.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 618 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    222.3 g

Zsír

  • Összesen
    72.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    924 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4157.3 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    2513 mg
  • Nátrium
    922 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1136.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    668 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 1854 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

A kacsasülthöz:

Az öntethez:

Elkészítés

A kacsasülthöz:

  1. A kacsamellet megmossuk, szárazra töröljük. A bőrét beirdaljuk, hogy ki tudjon sülni a zsírja. Sózzuk, és bedörzsöljük az arab fűszerkeverékkel.
  2. Serpenyőben erős lángon mindkét oldalát 2-3 percig sütjük, míg megpirul, majd a 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15-20 percre (függ a hús méretétől, és hogy mennyire rozén szeretjük).
  3. Ha megsült, letakarjuk fóliával, és 10-15 percet pihentetjük, mielőtt felszeletelnénk.

Az öntethez:

  1. A balzsamecetet és a málnát a levendulasziruppal összeforraljuk néhány percig, míg az ecetesség egy kicsit eltűnik és a szósz kezd sűrűsödni.
  2. Ha levettük a tűzről, sűrű szitán átpasszirozzuk.
  3. Tálalásnál meglocsoljuk vele a felszeletelt húst.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x25
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3733
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 12.

Ajánló

Köretnek cikkekre vágott előfőzött burgonyát és nyers édesburgonyát sütöttem hozzá 2-3 kanál olajjal, borssal, durvára őrölt koriandermaggal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kacsamell balzsamecetes málnaöntettel
Évi néni 1830 recept

Készítettem otthon egy isteni arab fűszerkeveréket sokféle fűszerrel. Az érdekessége az volt, hogy levendulát is írt hozzá. Ezért, hogy kiemeljem az ízét, tettem kevés levendulaszirupot az öntethez, és tálalásnál kevés levendulavirágot szórtam a húsra. Látványnak és ízre is nagyon pikáns, finom ételt kaptam.

Hozzávalók

A kacsasülthöz:

Az öntethez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!