Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Jamie Oliver pizzája recept

hozzászólások (65)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Nátrium
Kalcium
Foszfor

TOP Vitaminok

K Folát B12 A

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
64.3 g

zsír

Összesen:
38 g
Telített zsírsav:
18 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
11 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
2 g
Koleszterin:
101 mg

ásványi anyagok

Összesen:
4.9 g
Kalcium:
940 mg
Vas:
2 mg
Magnézium:
116 mg
Foszfor:
760 mg
Kálium:
657 mg
Nátrium:
2469 mg
Cink:
4 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
75 µg

szénhidrát

Összesen:
131 g
Összes cukor:
6 g
Élelmi rost :
7 g

víz

Összesen:
292.5 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
3 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
188 µg
E vitamin:
2 mg
K vitamin:
96 µg
C vitamin:
17 mg
B12 Vitamin:
2 µg
A vitamin (RAE):
322 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 6 adag *

fehérje

Összesen:
385.7 g

zsír

Összesen:
228.1 g
Telített zsírsav:
111 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
68 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
16 g
Koleszterin:
602 mg

ásványi anyagok

Összesen:
29.7 g
Kalcium:
5633 mg
Vas:
20 mg
Magnézium:
699 mg
Foszfor:
4559 mg
Kálium:
3943 mg
Nátrium:
14818 mg
Cink:
33 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
9 mg
Szelén:
450 µg

szénhidrát

Összesen:
786 g
Összes cukor:
35 g
Élelmi rost :
41 g

víz

Összesen:
1755 g

vitaminok

Összesen:
0.2 g
Tiamin - B1 vitamin:
4 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
3 mg
Niacin - B3 vitamin:
27 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
10 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
1129 µg
E vitamin:
10 mg
K vitamin:
584 µg
C vitamin:
105 mg
B12 Vitamin:
13 µg
A vitamin (RAE):
1933 µg
D vitamin:
3 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
11.6 g

zsír

Összesen:
6.9 g
Telített zsírsav:
3 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
2 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
18 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.9 g
Kalcium:
169 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
21 mg
Foszfor:
137 mg
Kálium:
118 mg
Nátrium:
445 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
14 µg

szénhidrát

Összesen:
23.7 g
Összes cukor:
0 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
52.8 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
33 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
16 µg
C vitamin:
3 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
58 µg
D vitamin:
0 µg
hasonló receptek

Hozzászólások (65)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ajoker
ajoker / ajoker Sun, 2015-12-06 09:20

A búzadarát kihagytam, illetve normális cukrot tettem bele, de így is fantasztikus a tészta! Annyira jó, hogy nem csak a tipikus pizzát csináltam belőle, hanem kisérletezgettem más feltétekkel is, egyszerűen tökéletesek így az arányok! Köszönöm!

memoni
memoni Fri, 2015-04-24 23:44

Szuper recept.
Véleményed szerint ha durum-búzát is tennék bele, mégpedig a liszt egy részét helyettesítve, 1:1 arányban kiválthatom vele?
- ha fagyasztanám a tésztát azt melyik lépès után tehetem a legoptimálisabban?
Köszönettel, Móni

enyedypatrik
enyedypatrik Fri, 2016-01-15 21:03

Szia, én Olasz pizzériában dolgozom ha fagyasztani akarod akkor a nyújtás előtti résznél mikor ki van gombócolva csmadold be folpackba és úgy fagyó. Örülök ha segíthettem :)

Furosem
Furosem Sat, 2015-02-07 20:25

Sziasztok.
Érdekelne,h ti miként készítitek el a pizzatésztát, mert akárhányszor csinálom én (már vagy 10-12szer sikerült) nekem mindig is sok volt a 650ml víz.Már 500ml-nél is annyira ragad a tészta, hogy legszivesebben még adnék hozzá lisztet.Láttam pár hsz-nál, hogy tökéletesnek tartják a víz mennyiségét,de nekem valahogy nem akar összejönni.

enyedypatrik
enyedypatrik Fri, 2016-01-15 21:04

Liszt fele a víz és eredetileg olasz pizzalisztből készül nem kenyérlisztből

judit23
judit23 Sat, 2015-01-03 21:42

Szerintem is nagyon jó recept! Igaz én nagyon vékonyra nyújtottam első körben ami annyira nem ízlett de kissé vastagabb tésztával igazán nagyon finom pizza készíthető. Ami nagyon tetszett ebben a receptben, hogy gyorsan elkészíthető. A tészta nem ragadt, könnyen dolgozható volt. Minden kezdőnem bátran ajánlom! üdv: Judit

majzi
majzi Tue, 2014-11-18 15:56

Megcsináltuk, olcsó lisztből, olcsó búzadarából. Sűrített paradicsommal.
A szószba került kakukkfű, oregáno is. Tökéletes lett, 4db vékony tésztás pizza lett belőle.
Másodszorra kicsit túlkelt a tészta, kinyújtásnál csipogott, ahogy jött ki belőle a gáz.
Első túl vastag lett, és kicsit belesült a rács, szóval csak vékonyan!

tidu86
tidu86 Tue, 2014-06-24 17:53

Tökéletes, én friss élesztővel csinálom mindig és abból egy kocka éppen jó :) És a rétesliszt kiváló alternatíva a búzadara helyett. Körülbelül 10. alkalommal készítem és imádom. A legjobb benne, hogy a víz mennyisége tökéletesen ki van mérve. Nincs mit elrontani rajta. Mellesleg az Észak-Olaszországban kóstolt pizzákhoz ez hasonlít a legjobban, csak a feltétet lehet rajta "elmagyarosítani" :D
Szóval örök hála ezért a receptért!

krisztifoz
krisztifoz Sun, 2014-11-16 13:50

Szia! Segítesz nekem kicsit? A friss élesztőt hogy használod? Először felfuttatod (ha igen, ennél a receptnél hogyan?) és úgy öntöd a liszhez vagy csak hozzámorzsolod? Köszi előre is!

1139
kenyérliszt BL80 800 g
búzadara 200 g
1 ek
instant élesztő 14 g
barna cukor 1 ek
víz 650 ml
olívaolaj 3 ek
fokhagyma 1 gerezd
bazsalikom 1 csokor
paradicsom 400 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
prosciutto 200 g
mozzarella 500 g
parmezán sajt 200 g
rukkola 250 g