Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymával sült cékla recept

hozzászólások (11)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Nátrium
Mangán
Kálium
Foszfor

TOP Vitaminok

Folát E C K

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
3.5 g

zsír

Összesen:
12.5 g
Telített zsírsav:
2 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
9 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g

ásványi anyagok

Összesen:
2.3 g
Kalcium:
38 mg
Vas:
1 mg
Kálium:
637 mg
Nátrium:
1491 mg
Magnézium:
46 mg
Foszfor:
86 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
2 µg

szénhidrát

Összesen:
20.7 g
Összes cukor:
13 g
Élelmi rost :
6 g

víz

Összesen:
170.8 g

vitaminok

Összesen:
0 g
E vitamin:
2 mg
K vitamin:
7 µg
C vitamin:
12 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
194 µg
A vitamin (RAE):
3 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 2 adag *

fehérje

Összesen:
7 g

zsír

Összesen:
25 g
Telített zsírsav:
3 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
18 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
3 g

ásványi anyagok

Összesen:
4.6 g
Kalcium:
78 mg
Vas:
4 mg
Kálium:
1275 mg
Nátrium:
2980 mg
Magnézium:
92 mg
Foszfor:
174 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
5 µg

szénhidrát

Összesen:
41.4 g
Összes cukor:
27 g
Élelmi rost :
11 g

víz

Összesen:
341.5 g

vitaminok

Összesen:
0 g
E vitamin:
3 mg
K vitamin:
15 µg
C vitamin:
23 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
386 µg
A vitamin (RAE):
7 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
1.2 g

zsír

Összesen:
4.2 g
Telített zsírsav:
1 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
3 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.8 g
Kalcium:
12 mg
Vas:
0 mg
Kálium:
214 mg
Nátrium:
500 mg
Magnézium:
16 mg
Foszfor:
28 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
0 µg

szénhidrát

Összesen:
6.9 g
Összes cukor:
5 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
57.3 g

vitaminok

Összesen:
0 g
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
2 µg
C vitamin:
5 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
64 µg
A vitamin (RAE):
1 µg

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kólya edit
kólya edit Wed, 2017-12-06 12:56

Nagyon tetszik már ázik a cékla, alaposan lemosom. Sárga színű mustármag van itthon az is jó lesz. Még írj hasonlókat... Sokat jártam SZU-ban. köszi-puszi

kiskukta65
kiskukta65 / kiskukta65 Sat, 2015-11-28 21:14

Szia, Marcsus
tanácsot szeretnék kérni tőled. Írod, hogy Oroszországban élsz, ahol hosszan tárolják a céklát. Én idén termesztettem először céklát, s nagyon örülnék, ha tudnál nekem ötletet adni, hogy tároljam, hogy még akár a tél végén is fogyasztható legyen. Nagyon sokat segítenél vele, előre is köszönöm.
Emőke

Marcsika007
Marcsus / Marcsika007 Sun, 2015-11-29 12:00

Ja igen elfelejtettem, nem szabad megmosni a céklát mielőtt tãrolni szeretnéd, nem árt száraz napos időben felszedni őket higy szárazak legyenek, különben megpenészedik. A leveleit ne letépd hanem éles késsel vágd le, egy pár centit hagyva belőlük.

Marcsika007
Marcsus / Marcsika007 Sun, 2015-11-29 11:54

Szia Emőke!
Gondolom kertes házban laksz, ha volt termés! :)
Ha van verem vagy pince, akkor ott. A céklát +2 fokon jó tárolni + 4 fokon már elkezdenek nőni a levelei. Fontos még a magas páratartalom.
Ha nagyon kertész vagy és van pincėd és esetleg burgonyád is, akkor a legjobb a céklát a krumplira szórni és úgy tárolni.
Ha nincs pincéd akkor valami hüvös helyet kell keresni ahol nem fagy meg de nincs is több 2-3 foknál. Ha hidegebb van mint 0 fok akkor lãdában száraz homokkal leszórva és valami meleggel letakarva pl pléd.a lényeg hogy ne legyen több két foknál.
Sok sikert! Marianna :)

kiskukta65
kiskukta65 / kiskukta65 Sun, 2015-11-29 17:56

Köszi a segítséget!
Még csak kicsit vagyok kertész, de pincém az van:)
Ez a krumplin tárolás nagyon tetszik, megpróbálkozom vele.
Ma ebédre elkészítettem a receptedet (hagymás sült cékla), nagyon finom volt!
Várom további receptjeidet! Emőke

verjudit
verjudit Sun, 2015-10-25 07:02

Ez igazán mennyei! Minden formában nagyon szeretem a céklát, e ez valami különlegesen nagyon jó!! Köszönöm a receptet!, szívesen fogadnék még igazi orosz recepteket!, biztos vagyok benne, hogy több is tetszene!! Marcsus! Várom az újabb ötleteket! Üdv! Judit

Marcsika007
Marcsus / Marcsika007 Sun, 2015-10-25 09:53

Verjudit
Mãr ki is próbáltad? :) Igazán örülök hogy ízlett.
Jönnek nemsokára saláták, lesz köztük még céklás. :))))

200
olívaolaj 3 ek
mustármag 1 kk
salottahagyma 2 közepes db
chili 1 db
cékla 500 g
1 tk
citromlé 1 ek